Annonce
Esbjerg

Esbjergs nye bydel ved Krebsestien tager form

Forskningsleder Pernille Tanggaard Andersen, SDU, formand for Sundhed & Omsorgsudvalget Olfert Krog, formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen, administrerende direktør Lars Kjærgaard, Claus Sørensen Ejendomme A/S, og læge Michael Christensen, Vesterhavslægerne, tog sammen det første spadestik til fremtidens seniorby. Foto: Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune kunne sammen med Claus Sørensen Ejendomme A/S og Vesterhavslægerne forleden tage det første, officielle spadestik til den nye bydel, som er ved at skyde op ved Krebsestien i Esbjerg.
Annonce

Esbjerg: Fremtidens seniorby ved Krebsestien i Esbjerg begynder at tage form.

På den 25.000 kvadratmeter store grund i Gjesing opfører Esbjerg Kommune plejehjemmet Sirius Seniorbo med 104 moderne plejeboliger, café og træningsfaciliteter.

På hver side af det nye plejehjem opfører Claus Sørensen Ejendomme A/S desuden Krebsehusene i form af i alt 76 lejeboliger på 70-90 kvadratmeter. Boligerne placeres i to karréer på hver 2-4 etager, der omkranser et glasoverdækket atriummiljø. Beboerne i Krebsehusene vil også have mulighed for at bruge de forskellige faciliteter på plejehjemmet.

Samtidig bygger Vesterhavslægerne et stort, moderne lægehus, hvor der med tiden forventes at være 4-7 praktiserende læger, fem sygeplejersker, sekretærer, en fysioterapeut, evt. en jordemoder og andre lægespecialer.

Annonce

Første spadestik

Alle byggerierne skrider fremad, og forleden kunne Esbjerg Kommune, Claus Sørensen Ejendomme A/S og Vesterhavslægerne sammen tage det første spadestik til den del af seniorbyen, der omfatter lejeboliger.

Spadestikket markerer samtidig den officielle start på hele den nye bydel, som ikke tidligere er blevet markeret.


Med fremtidens seniorby kan vi tilbyde seniorer en helt ny måde at bo og leve på, hvor tryghed, nærhed og fællesskab er i fokus

Formand for Sundhed & Omsorgsudvalget Olfert Krog (DF)


En repræsentant for Syddansk Universitet deltog også i det første spadestik, da universitetet vil følge seniorbyen i den første tid for at undersøge, hvordan de nye rammer og faciliteter har indflydelse på seniorernes trivsel, livskvalitet og sundhed.

- Esbjerg vil være en aldersvenlig kommune, og med fremtidens seniorby kan vi tilbyde seniorer en helt ny måde at bo og leve på, hvor tryghed, nærhed og fællesskab er i fokus. Det er vores ønske, at plejehjemmet Sirius Seniorbo bliver et naturligt mødested og forsamlingshus for områdets beboere, siger formand for Sundhed & Omsorgsudvalget Olfert Krog (DF) i en pressemeddelelse.

Annonce

Tidsplanen holder

Spadestikket skulle have fundet sted tidligere ved et større arrangement, hvor borgere og andre interesserede kunne se og høre nærmere om den nye seniorby, men dette arrangement har måttet aflyses på grund af forsamlingsforbuddet.

Corona har dog ikke påvirket den kommunale del af byggeprocessen, forsikrer formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen (V).

- Byggeriet af Sirius Seniorbo er allerede godt i gang og skrider planmæssigt fremad, oplyser han.

Lægehuset Vesterhavslægerne åbner allerede den 1. december 2020. Plejehjemmet Sirius Seniorbo forventes klar til brug i slutningen af 2021, mens lejeboligerne Krebsehusene forventes klar til indflytning i foråret 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce