x
Annonce
Esbjerg

Esbjergs nye plejehjem skal hedde Sirius Seniorbo

Såden visualiseres plejehjemmet på Krebsestien. Plejehjemmet kommer til at hedde Sirius Seniorbo.
Det nye plejehjem på Krebsestien kommer til at hedde "Sirius Seniorbo". Det har politikerne besluttet efter at have gennemset de indkomne forslag i en navngivningskonkurrence.

Esbjerg Kommune: Når de cirka 100 beboere næste år efter planen flytter ind på det nye plejehjem på Krebsestien i Gjesing, kommer de til at bo i Sirius Seniorbo.

Politikerne i Esbjerg Kommunes Sundheds- & Omsorgsudvalg udskrev i oktober sidste år en konkurrence, hvor de bad borgerne om forslag til, hvad plejehjemmet skulle hedde. På det seneste møde i udvalget skulle politikerne så finde frem til det endelige navn. Her faldt valget på Sirius Seniorbo.

- Vi havde alle hver især løbet listen over indkomne forslag igennem og fremlagde så vores favoritter for hinanden på mødet. Der var rigtig mange gode forslag, men vi fravalgte en hel del, fordi vi ikke ønskede et navn, der ender på -center eller lignende. Det lyder så koldt. Vi var enige om, at "bo" var mere dækkende og varmt, og ud fra det valgte vi så Sirius Seniorbo, hvor Sirius relaterer til Grønland. Vi har jo Grønlandsparken lige ved siden af, siger Olfert Krog (DF), formand for Sundhed- & Omsorgsudvalget.

Annonce

Konkurrence

Den 21 oktober 2019 udskrev politikerne i Sundhed & Omsorgsudvalget en navngivningskonkurrence for det nye plejehjem ved Krebsestien i Gjesing.

Da konkurrencen sluttede den 31. januar 2020 var det indkommet i alt 386 forslag, heraf 272 via hjemmesiden, 111 via Facebook og 3 på mail.

Det ord, der gik igen i flest forslag var "krebs".

Blandt de mere farverige forslag var "Plejecenter Stegt Flæsk og Persilelsovs", "Einars Baghave" og "Gjesing Oldekolle"

Forsinkelse

Efter planen skulle det nye plejehjem, der bliver en del af en mindre seniorby med eget lægehus og seniorvenlige boliger, stå klart til at tage imod beboere i tredje kvartal 2021, men ligesom den økonomiske ramme af flere omgange er blevet rykket, så er også tidsplanen skredet.

- Vi havde problemer med byggestart blandt andet på grund af klager fra Danmarks Naturfredningsforening omkring noget nærliggende fredskov, og den store mængde nedbør på det seneste har heller ikke fremmet processen. Det seneste, jeg har hørt, er, at plejehjemmet kommer til at stå klar til indflytning i tredje eller fjerde kvartal næste år, siger Olfert Krog.

Plejehjemmet med 104 boliger koster Esbjerg Kommune godt 73 millioner kroner i anlægsudgifter, en pris der i første omgang blev anslået til 37,5 millioner kroner, da de første tanker om fremtidens seniorby spirede tilbage i 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce