Annonce
Speedway

Esbjergs sølvvinderne har fået den sidste brik på plads

Polske Piotr Pawlicki skal være A-kører for Esbjerg Vikings i de matcher, hvor grandprix-kører Niels-Kristian Iversen er forhindret. Iversen vil dog helt sikkert komme til at køre hovedparten af løbene i den kommende sæson. Foto: Benny Skou
Piotr Pawlicki bliver A-kører hos Esbjerg Vikings sammen med Niels-Kristian Iversen til den kommende sæson, hvor holdet igen har ambitioner om at blande sig i toppen.

ESBJERG VIKINGS: Han har tidligere givet prøver på sit store talent på Granly Speedway Arena, og nu kan fans af Esbjerg Vikings se frem til igen at se 25-årige Piotr Pawlicki på de danske baner. Den unge polak er tidligere U21-verdensmester og har desuden erfaring fra det stærke polske landshold og grandprix-serien, ligesom han i den seneste sæson var lige omkring top 10 i den stærke, polske liga.

- Det er en meget spændende kører, som vi ser frem til at byde velkommen tilbage. Han har bygget på siden, men jeg tror faktisk stadig på, at han har endnu mere i sig, selvom han allerede kører lige op med de allerstærkeste kørere i den polske liga.

- Han er desuden også en ret underholdende kører, som altid kæmper for alle point, og det er den tilgang, vi gerne vil se hos Esbjerg Vikings. Vi løfter tingene sammen, og der tror jeg, at Piotr Pawlicki vil vise sit værd, fastslår holdleder Tom Paarup Madsen, som dermed har en solid backup for Niels-Kristian Iversen.

- Med to så stærke A-kørere er vi godt garderet, og jeg synes, at vi har en trup, hvor der både er konkurrence og kvalitet på alle pladser. Vi er meget bevidste om, vi hele tiden skal udvikle os, og jeg synes også, at vi får bygget videre på de ting, som gjorde at vi fik sølvmedaljer sidste år.

- Piotr Pawlicki har alderen til, at vi har mulighed for at fortsætte samarbejdet i flere år, og vi håber på, at det kan blive til mange flere sæsoner. Vi ser hele tiden på, hvordan vi kan gøre truppen så stærk som mulig, men vi har en god stamme på plads nu, og jeg tror på, at vi igen kan være med, hvor det er sjovt. Det er helt klart planen, konstaterer Tom Paarup Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce