Annonce
Esbjerg

Esbjerg starter genåbning fredag efter påske: Én lærer til ti børn, og legetøj gøres rent to gange dagligt

Ved tirsdagens ekstraordinære møde i Børn og Familieudvalget skal det drøftes, hvilke rammer der skal stilles til rådighed for børnene, hvor mange børn, der skal opdeles i forskellige grupper, samt hvordan rengøringen tilrettelægges. Arkivfoto
Efter godt en måneds isolation er der snart lys for enden af tunnelen for Esbjergs yngste. Fredag efter påske starter genåbningen af skoler og daginstitutioner i Esbjerg Kommune.

Esbjerg: Efter længere tids nedlukning er det nu besluttet, at vuggestuer, børnehaver, 0. til 5.klasser og fritidsordninger i Esbjerg Kommune skal genåbnes fra den 17. april.

Planlægningen af genåbningen af de forskellige institutioner er allerede i fuld gang, men Sundhedsstyrelsen har udstukket meget skrappe krav, som gør, at kommunen ikke kan nå genåbningen til den 15. april.

Selve planen for genåbningen vedtages politisk på et ekstraordinært møde i Børn- og Familieudvalget på tirsdag.

- Det er en virkelig omfattende opgave, som vores Børn og Kultur-forvaltning står overfor. Vi skal genåbne på en kontrolleret og forsvarlig måde, som giver tryghed til børnene, forældre og medarbejderne, og det kræver tid at lave de mange forberedelser, som sikrer, at vi overholder alle de nye regler og giver børnene en god start på en ny hverdag, siger Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) i en pressemeddelelse.

Udeundervisning er afgørende

Listen med regler, som Sundhedsstyrelsen har udstedt, er lang. Blandt andet fordobles det gulvareal, som hvert barn skal have til rådighed, og børnene skal deles op i mindre grupper, der følger en bestemt voksen.

Dertil kommer, at disse grupper ikke må interagere med andre grupper på institutionen. Institutionerne har kun et bestemt areal til rådighed, så udendørs undervisning vil også blive et vigtigt element i børnenes nye hverdag.

De konkrete tiltag

Diana Mose Olsen (SF), formand for Børn og Familieudvalget, fortæller, at man er kommet ret langt med planlægningen, dog mangler kommunen stadig svar på, hvor mange børn, der møder op, før den kan vurdere, hvor mange hænder og lokaler, der skal stilles til rådighed. Dog er det sikkert, at børnenes hverdag bliver markant anderledes.

- På skoleområdet kommer man til at vende tilbage til en skole, som er ukendt sammenlignet med den, man blev sendt hjem fra. Vi vil tilrettelægge det, så der er en fast lærer til 10 børn, som de får dagens undervisning fra, så de ikke har fem forskellige lærere gennem dagen, fortæller Diana Mose Olsen og forklarer herefter de mere konkrete tiltag på daginstitutionsområdet:

- I daginstitutionerne har vi aftalt, at der skal være særlige afleveringsområder, så forældrene ikke går ind ad samme indgang. Noget af legetøjet skal gemmes væk, og det resterende skal vaskes af to gange dagligt.

Annonce

Dagplejen udskydes sandsynligvis

Diana Mose Olsen kalder vejledningerne fra Sundhedsstyrelsen "vanskelige men klare", og kommunen føler, den har et godt overblik over, hvordan opgaven skal løftes. Dog er dagplejesituationen stadig usikker. Kommunen ved ikke, hvilke dagplejere der er i risikogruppen, eller hvordan smitterisikoen mindskes, når pasningen foregår i et privat hjem. Her ventes der svar fra KL.

- Jeg ved ikke, om vi overhovedet når at åbne dagplejen til fredag i næste uge. Vi har ikke fået de svar, vi har brug for til at kunne lave en plan for, hvordan vi genåbner dagplejen forsvarligt, siger Diana Mose Olsen.

Da man prøver at lave ensartede retningslinjer, som samtlige daginstitutioner og skoler kan leve op til, er Esbjerg Kommune dog udfordret, da nogle institutioner ikke nødvendigvis kan leve op til disse.

- De steder, hvor vi er udfordret, er ved daginstitutionerne og skolerne i indre by i Esbjerg - især dem, der ligger på Danmarksgade. Der er ikke så meget udeareal, så der skal vi have fundet ud af, hvor de skal være, siger Diana Mose Olsen, men forsikrer, at de ikke vil blive genåbnet senere end de andre institutioner i kommunen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Beboere frygter for helbred og sikkerhed: Politikere lover hurtig handling efter kritik af gigant-transporter

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Mens der var pause: Socialrådgivere fanget på bånd i mindre pæn samtale om en borger

Tønder For abonnenter

Tønder Kommune med i opløbet om ny naturnationalpark: Kritiker frygter dyr vil sulte ihjel

Aabenraa

Landmænd frygter at solceller kan skade hønsene

Varde For abonnenter

82-årig kritiserer politikeres mange kasketter: Venstremand  tjener 760.000 kroner som politiker og er major i Forsvaret ved siden af

Kolding

Lærer på Kolding-skole vinder stor pris: Får hæder og en halv million kroner

Sønderborg For abonnenter

Beboer fortsætter kamp mod udlejer af nybyggede boliger: - Jeg forstår godt, at andre flytter

Esbjerg For abonnenter

Kommunal driftschef: Ingen øvre grænse for antallet af mølletransporter

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Vejen For abonnenter

Idrætscenter vil bygge for 55 mio. kr.: Planlægger feriecenter med 180 senge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Michael Boris har brugt ni spillere til tre positioner: Har SønderjyskE-træneren fået lagt brikkerne i sit offensive puslespil?

Debat

Det mener JydskeVestkysten om ophævelsen af corona-restriktionerne

Annonce