Annonce
Esbjerg

Esbjergs største ejendomsbesiddere hjælper deres lejere i coronakrise

Flere af Esbjergs store udlejere gør i øjeblikket, hvad de kan, for at lette presset på kriseramte lejere i detail- og restaurationsbranchen. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Flere af Esbjergs store udlejere følger trop med Villemoes Holdning og gør, hvad de kan for at lette presset på kriseramte lejere i detail- og restaurationsbranchen.

Esbjerg: Villemoes Holding, Esbjergs samlet set største ejendomsbesidder, meddelte tirsdag, at man som følge af situationen med coronavirus vil give sine lejere på Torvet gratis husleje i to måneder. Samtidig ville Villemoes gå i dialog med sine øvrige lejere.

Men også de øvrige, store udlejere i Esbjerg rækker en fremstrakt hånd frem imod de mange andre kriseramte lejere i detail- og restaurationsbranchen. Dermed gør Esbjergs fremtrædende udlejere, hvad de kan for at især byens mindre erhvervsdrivende også er levedygtige på den anden side af coronakrisen.

- Vi er i dialog med vores lejere, hvoraf mange af de hårdest ramte lejere også befinder sig i Odense, og vi vil naturligvis strække os langt for at hjælpe vores lejere, som også er forskelligt ramt, forklarer Sisse Droob, direktør hos KD Selskaberne.

Annonce

Vi værdsætter samarbejdet med vores erhvervslejere meget højt - i både gode og dårlige tider - og vi har den allerstørste respekt for de butiksindehavere, der kæmper for at holde sig oven vande.

Alfred Gram, indehaver, Alfred Gram Ejendomme A/S

På overarbejde

Hos Ejendomsaktieselskabet Bangs Gård er man også i dialog med sine lejere, oplyser Mads Dam Jensen.

- Jeg er i løbende dialog med stort set samtlige erhvervslejere og forsøger at hjælpe dem videre med hjælpepakker, som måtte være relevante. Indtil vi har et fuldstændigt overblik, giver vi dem henstand for betalingen af leje, og hvis de ikke kan få hjælp her, tager vi en individuel drøftelse med hver lejer, siger Mads Dam Jensen og understreger samtidig, at hver enkelt lejer på flere måder befinder sig i sin egen særlige situation.

Hos Alfred Gram Ejendomme A/S, hvor stifter Alfred Gram sammen med sønnerne Lasse og Michael har en del lejere i blandt andet Kongensgade, Skolegade og Torvegade, er man lige nu på overarbejde i drøftelserne med lejerne.

- Vi værdsætter samarbejdet med vores erhvervslejere meget højt - i både gode og dårlige tider - og vi har den allerstørste respekt for de butiksindehavere, der kæmper for at holde sig oven vande, når omsætningen er støt faldende, hvad enten det handler om for mange butikskvadratmeter i city eller den nuværende krisesituation, siger Alfred Gram og fortsætter:

- Vi er i løbende kontakt med vores erhvervslejere både her i Esbjerg og udenbys om den aktuelle situation, og vi bidrager med markante lejenedsættelser og -eller henstand i op til tre måneder alt afhængig af den enkelte lejers likvide beredskab.

Alfred Gram tilføjer også, at han er vidende om, at samme fremgangsmåde gør sig gældende for de fleste af hans kolleger i branchen.

Gør op med fordom

Dermed lægger han også afstand til det narrativ om, at en udlejer er en styg person, der kun vil mele sin egen kage, der fra tid til anden har lydt.

- Den holdning stammer måske fra tiden for år tilbage, hvor mange konflikter i både bolig- og erhvervslejemål ofte først blev afgjort i Huslejenævnet eller boligretten. Det sled på forholdet mellem parterne i et lejerforhold, og det kostede, hvad enten det var berettiget eller uberettiget, på troværdighedskontoen hos udlejerne. Jeg oplever det anderledes i dag. Jeg nyder samarbejdet med vores lejere, og det er med den største glæde, at vi forsøger at hjælpe de corona-ramte lejere gennem krisen, siger Alfred Gram.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce