x
Annonce
Esbjerg

Esbjergs største ejendomsbesiddere hjælper deres lejere i coronakrise

Flere af Esbjergs store udlejere gør i øjeblikket, hvad de kan, for at lette presset på kriseramte lejere i detail- og restaurationsbranchen. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Flere af Esbjergs store udlejere følger trop med Villemoes Holdning og gør, hvad de kan for at lette presset på kriseramte lejere i detail- og restaurationsbranchen.

Esbjerg: Villemoes Holding, Esbjergs samlet set største ejendomsbesidder, meddelte tirsdag, at man som følge af situationen med coronavirus vil give sine lejere på Torvet gratis husleje i to måneder. Samtidig ville Villemoes gå i dialog med sine øvrige lejere.

Men også de øvrige, store udlejere i Esbjerg rækker en fremstrakt hånd frem imod de mange andre kriseramte lejere i detail- og restaurationsbranchen. Dermed gør Esbjergs fremtrædende udlejere, hvad de kan for at især byens mindre erhvervsdrivende også er levedygtige på den anden side af coronakrisen.

- Vi er i dialog med vores lejere, hvoraf mange af de hårdest ramte lejere også befinder sig i Odense, og vi vil naturligvis strække os langt for at hjælpe vores lejere, som også er forskelligt ramt, forklarer Sisse Droob, direktør hos KD Selskaberne.

Annonce

Vi værdsætter samarbejdet med vores erhvervslejere meget højt - i både gode og dårlige tider - og vi har den allerstørste respekt for de butiksindehavere, der kæmper for at holde sig oven vande.

Alfred Gram, indehaver, Alfred Gram Ejendomme A/S

På overarbejde

Hos Ejendomsaktieselskabet Bangs Gård er man også i dialog med sine lejere, oplyser Mads Dam Jensen.

- Jeg er i løbende dialog med stort set samtlige erhvervslejere og forsøger at hjælpe dem videre med hjælpepakker, som måtte være relevante. Indtil vi har et fuldstændigt overblik, giver vi dem henstand for betalingen af leje, og hvis de ikke kan få hjælp her, tager vi en individuel drøftelse med hver lejer, siger Mads Dam Jensen og understreger samtidig, at hver enkelt lejer på flere måder befinder sig i sin egen særlige situation.

Hos Alfred Gram Ejendomme A/S, hvor stifter Alfred Gram sammen med sønnerne Lasse og Michael har en del lejere i blandt andet Kongensgade, Skolegade og Torvegade, er man lige nu på overarbejde i drøftelserne med lejerne.

- Vi værdsætter samarbejdet med vores erhvervslejere meget højt - i både gode og dårlige tider - og vi har den allerstørste respekt for de butiksindehavere, der kæmper for at holde sig oven vande, når omsætningen er støt faldende, hvad enten det handler om for mange butikskvadratmeter i city eller den nuværende krisesituation, siger Alfred Gram og fortsætter:

- Vi er i løbende kontakt med vores erhvervslejere både her i Esbjerg og udenbys om den aktuelle situation, og vi bidrager med markante lejenedsættelser og -eller henstand i op til tre måneder alt afhængig af den enkelte lejers likvide beredskab.

Alfred Gram tilføjer også, at han er vidende om, at samme fremgangsmåde gør sig gældende for de fleste af hans kolleger i branchen.

Gør op med fordom

Dermed lægger han også afstand til det narrativ om, at en udlejer er en styg person, der kun vil mele sin egen kage, der fra tid til anden har lydt.

- Den holdning stammer måske fra tiden for år tilbage, hvor mange konflikter i både bolig- og erhvervslejemål ofte først blev afgjort i Huslejenævnet eller boligretten. Det sled på forholdet mellem parterne i et lejerforhold, og det kostede, hvad enten det var berettiget eller uberettiget, på troværdighedskontoen hos udlejerne. Jeg oplever det anderledes i dag. Jeg nyder samarbejdet med vores lejere, og det er med den største glæde, at vi forsøger at hjælpe de corona-ramte lejere gennem krisen, siger Alfred Gram.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce