Annonce
Esbjerg

Esbjergs største it-firma solgt til stor konkurrent

Claus Kvist, adm. direktør, Mentor IT, har sammen med makkeren, Søren Frandsen, solgt til IT Relation. Arkivfoto
Mentor IT er blevet solgt til den hastigt voksende konkurrent, IT Relation fra Herning. De to nu tidligere ejere, Claus Kvist og Søren Frandsen, bliver en del af IT Relation.

Esbjerg: It-virksomheden IT Relation med base i Herning har gennem de seneste år udvidet sine aktiviteter over hele Danmark, og nu har den hastigt voksende virksomhed været på opkøb i Esbjerg for at styrke sin position i Syddanmark.

Således har IT Relation netop overtaget Esbjergs største it-virksomhed Mentor IT A/S på Lindevej i Sædding.

Det oplyser Mentor IT i en mail til sine under kunder og samarbejdspartnere, ligesom Mentor IT i en meddelelse annoncerer overtagelsen på firmaets LinkedIn-profil.

Mentor IT er primært en serviceforretning med fokus på salg af såkaldte Cloud og Service-ydelser som Managed Service Provider. Mentor IT beskæftiger 25 medarbejdere, der er fordelt på kontorer i Esbjerg og Vejle og varetager alt fra avancerede cloudløsninger til support på brugerniveau.

I meddelelsen på LinkedIn hedder det desuden, at opkøbet for IT Relation er et naturligt skridt for at styrke positionen i Syddanmark, samt at man med overtagelsen af Mentor IT har erhvervet en veldreven virksomhed med meget kompetente medarbejdere.

Annonce

IT Relation

IT Relation er stiftet i 2003 og har gennem årene købt adskillige selskaber op. I dag arbejder flere end 500 medarbejdere på adskillige kontorer og afdelinger rundt omkring i landet.

IT Relation havde i sin seneste årsrapport fra 2017/2018 et overskud på knap 38 millioner kroner efter skat.

Det bliver verdensklasse

De tidligere ejere af Mentor IT, Claus Kvist og Søren Frandsen, har valgt at blive en del af IT Relation.

- Vi har været på en rigtig spændende rejse, som vi nu glæder os til at fortsætte med IT Relation. De var for os det helt rigtige match og vi er glade for, at vi deler så mange værdier til fordel for både kunder og kollegaer, oplyser Claus Kvist, administrerende direktør, Mentor IT.

- Vores kunder er i dag på en af Danmarks bedste infrastrukturløsninger og som en del af IT Relation, kan vi nu tilbyde nye løsninger oven på. Jeg slår normalt ikke meget ud med armene, men det her bliver verdensklasse, siger Søren Frandsen, kommerciel direktør, Mentor IT og tilføjer, at der ikke kommer til at ske større ændring udover, at man fremadrettet kan noget mere end tidligere.

Mentor IT lavede i sit seneste offentliggjorte årsregnskab for 2017/2018 et overskud før skat på 5,3 millioner kroner. Året forinden var overskuddet på tre millioner kroner. Selskabet har en egenkapital 8,5 million kroner.

IT Relation havde indtil 2016 kapitalfonden Adelis Equity Partners som hovedejer, men i 2018 blev ejerposten solgt til en anden kapitalfond, HgCapital.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce