Annonce
Esbjerg

Esbjergs uddannelser åbner op for fremtidens studerende

Erling Petersson, der er leder af Education Esbjerg, ser det som en kæmpe fordel, at uddannelserne i byen har valgt at gå sammen om åbent hus-arrangementet endnu engang. Arkivfoto: Morten Flarup
Lørdag går fem af Esbjergs uddannelsesinstitutioner sammen og slår dørene op for kommende studerende til et fælles åbent hus-arrangement. Og det er et godt eksempel på den tankegang, der skal til for at udvikle Esbjerg som studieby, mener leder af Education Esbjerg, Erling Petersson.
Annonce

ESBJERG: At én videregående uddannelsesinstitution holder åbent hus for kommende studerende er ikke et særsyn. Men at hele fem forskellige gør det på samme tid for op imod 1.500 deltagere, er en sjældenhed.

Dog ikke i Esbjerg, hvor samarbejdet imellem de fem videregående uddannelsesinstitutioner om fælles åbent hus er blevet en tilbagevendende begivenhed. Arrangementet, der i år afvikles lørdag den 29. februar, trækker typisk mellem 1.200 og 1.500 potentielle studerende til, og håbet er, at så mange som muligt efterfølgende søger optagelse på et af studierne.

De fem uddannelsesinstitutioners samarbejde begejstrer Erling Petersson, leder af sekretariatet i den nystartede uddannelsessatsning Education Esbjerg, da han ser det som et godt symbol på nogle af de fordele, Esbjerg har som studieby.

- Det fælles åbent hus-arrangement, hvor uddannelsesinstitutionerne er gået sammen, er et perfekt eksempel på, hvad vi som studieby kan opnå, når vi står sammen og udnytter det potentiale, der ligger i at arbejde på tværs. Det er det samme, vi i øjeblikket oplever i Education Esbjerg, hvor opbakningen og sammenholdet også giver tro på, at udfordringen med at lokke flere studerende til byen er en opgave, vi kan og skal løse i samlet flok, siger han.

Erling Petersson understreger samtidig, at arrangementet dog ikke blot har symbolsk værdi, da tidligere undersøgelser har vist, at de gæster, der kommer til arrangementet, typisk er langt i overvejelserne om at starte på et studie.

Om Åbent Hus 2020

Arrangementet er et samarbejde mellem Business Esbjerg og UC SYD, Erhvervsakademi Sydvest, SDU Esbjerg, Aalborg Universitet Esbjerg og Fredericia Maskinmesterskole Esbjerg.

Her kan man som kommende studerende besøge de fem forskellige videregående uddannelsesinstitutioner i Esbjerg samme dag.

Det foregår lørdag den 29. februar kl. 10.00-14.00.

Annonce

Nærhed og fællesskab giver muligheder

Erling Petersson peger også på en række andre styrker og potentielle muligheder for Esbjerg som studieby takket være byens størrelse og de korte afstande.

- Esbjergs størrelse og de korte afstande giver nogle særlige muligheder for nærhed og fællesskab. På flere af uddannelserne har man forholdsvis små hold og megen undervisning, så de studerende ofte møder hinanden, ligesom der er god kontakt mellem undervisere og studerende. De korte afstande muliggør også, at der kan etableres tæt kontakt mellem studerende og virksomheder. Tænk, hvis Esbjerg kan ’brande’ sig som byen, hvor studerende og virksomhederne lærer hinanden at kende gennem et stort antal studiejobs, virksomhedsbesøg, projekter og efterfølgende jobgarantier, siger Erling Petersson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Genåbning: Vejen Gymnasium må vente lidt endnu på at få eleverne tilbage

Annonce