Annonce
Esbjerg

Esbjergskole holder fingeren på pulsen under coronakrisen: Flere af vores elever er bange og alene

På FGU Vest i Esbjerg holder man særligt øje med eleverne under coronakrisen. Flere af dem føler sig ensomme, og derfor forsøger man at være så tæt på, som det er muligt. Privatfoto
Esbjergs Forberedende Grunduddannalese, FGU, har særlige udfordringer i forbindelse med coronakrisen. Her er man vant til at være ekstra tæt på eleverne, og derfor forsøger man med alternative midler for at holde kontakten og fastholde det sociale samværd.

Esbjerg: Coronakrisen og den medfølgende isolation er en stor udfordring for de fleste danskere. Men på FGU Vest, Forberende Grunduddannelse, i Esbjerg er det en særlig udfordrende tid, som vi lige nu gennemlever.

FGU er et tilbud der henvender sig til unge under 25 år, der endnu ikke er parat til at gå i gang med eller gennemføre en anden ungdomsuddannelse. Det kan være af faglige, personlige eller sociale årsager. Formålet med uddannelsen er, at eleverne efterfølgende kan fortsætte på en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller i et job.

Derfor står FGU også lige nu med en række andre udfordringer end de andre uddannelsesinstitutioner, hvor eleverne er sendt hjem. Eleverne har meget forskellige forudsætninger og mange vejledere tilknyttet, og man er vant til at følge dem meget tæt i hverdagen.

Lige nu er der mange, der kæmper med ensomhed og frygt. Normalt gør vi meget ud af det sociale, og for flere af eleverne er FGU det eneste sted, de har. Derfor laver vi online arrangementer, så vi kan møde hinanden over skærmen

Christine Hove Pedersen, uddannelsesvejleder på FGU

Annonce

Skrækslagne og ensomme

For at holde kontakten har man derfor under coronakrisen set sig nødsaget til at bruge nye midler. Blandt andet ringer skolen hjem til eleverne så meget som muligt. Og man gør i det hele taget meget for ikke at ”miste” eleverne.

- Lige nu er der mange, der kæmper med ensomhed og frygt. Normalt gør vi meget ud af det sociale, og for flere af eleverne er FGU det eneste sted, de har. Derfor laver vi online arrangementer, så vi kan møde hinanden over skærmen. Noget ekstra i forhold til den hjemmeundervisning, som de også har, siger Christine Hove Pedersen, der er uddannelsesvejleder på FGU.

Hun fortæller desuden, at mange elever giver udtryk for at de savner skolen. Derfor er man også til rådighed stort set døgnet rundt.

- Det kan godt være, at det var fedt at sove længe og spille PlayStation de første dage, men nu er ensomheden ved at melde sig. Så de er glade for, at vi holder fast i dem. Vi oplever jo også elever, der er skrækslagne for at gå udenfor en dør, og der virker det godt at snakke med os om situationen. Vi prøver at opfordre til at komme ud og få lidt sol i ansigtet. Mens man holder afstand, selvfølgelig.

Annonce

- Hvornår ses vi igen?

Selv om den nuværende situation er ekstra hård for eleverne på FGU, så fortæller Christine Hove Pedersen, at mange er gode til også at spørge ind til, hvordan underviserne på skolen har det.

- Det er så dejligt at opleve det sammenhold, vi har på skolen. Det er tydeligt, at eleverne også bekymrer sig på vores vegne. Og de kan ikke vente med at komme tilbage. Sådan skulle det jo også gerne være, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Annonce