Annonce
Esbjerg

Esbjergskole holder fingeren på pulsen under coronakrisen: Flere af vores elever er bange og alene

På FGU Vest i Esbjerg holder man særligt øje med eleverne under coronakrisen. Flere af dem føler sig ensomme, og derfor forsøger man at være så tæt på, som det er muligt. Privatfoto
Esbjergs Forberedende Grunduddannalese, FGU, har særlige udfordringer i forbindelse med coronakrisen. Her er man vant til at være ekstra tæt på eleverne, og derfor forsøger man med alternative midler for at holde kontakten og fastholde det sociale samværd.

Esbjerg: Coronakrisen og den medfølgende isolation er en stor udfordring for de fleste danskere. Men på FGU Vest, Forberende Grunduddannelse, i Esbjerg er det en særlig udfordrende tid, som vi lige nu gennemlever.

FGU er et tilbud der henvender sig til unge under 25 år, der endnu ikke er parat til at gå i gang med eller gennemføre en anden ungdomsuddannelse. Det kan være af faglige, personlige eller sociale årsager. Formålet med uddannelsen er, at eleverne efterfølgende kan fortsætte på en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller i et job.

Derfor står FGU også lige nu med en række andre udfordringer end de andre uddannelsesinstitutioner, hvor eleverne er sendt hjem. Eleverne har meget forskellige forudsætninger og mange vejledere tilknyttet, og man er vant til at følge dem meget tæt i hverdagen.

Lige nu er der mange, der kæmper med ensomhed og frygt. Normalt gør vi meget ud af det sociale, og for flere af eleverne er FGU det eneste sted, de har. Derfor laver vi online arrangementer, så vi kan møde hinanden over skærmen

Christine Hove Pedersen, uddannelsesvejleder på FGU

Skrækslagne og ensomme

For at holde kontakten har man derfor under coronakrisen set sig nødsaget til at bruge nye midler. Blandt andet ringer skolen hjem til eleverne så meget som muligt. Og man gør i det hele taget meget for ikke at ”miste” eleverne.

- Lige nu er der mange, der kæmper med ensomhed og frygt. Normalt gør vi meget ud af det sociale, og for flere af eleverne er FGU det eneste sted, de har. Derfor laver vi online arrangementer, så vi kan møde hinanden over skærmen. Noget ekstra i forhold til den hjemmeundervisning, som de også har, siger Christine Hove Pedersen, der er uddannelsesvejleder på FGU.

Hun fortæller desuden, at mange elever giver udtryk for at de savner skolen. Derfor er man også til rådighed stort set døgnet rundt.

- Det kan godt være, at det var fedt at sove længe og spille PlayStation de første dage, men nu er ensomheden ved at melde sig. Så de er glade for, at vi holder fast i dem. Vi oplever jo også elever, der er skrækslagne for at gå udenfor en dør, og der virker det godt at snakke med os om situationen. Vi prøver at opfordre til at komme ud og få lidt sol i ansigtet. Mens man holder afstand, selvfølgelig.

Annonce

- Hvornår ses vi igen?

Selv om den nuværende situation er ekstra hård for eleverne på FGU, så fortæller Christine Hove Pedersen, at mange er gode til også at spørge ind til, hvordan underviserne på skolen har det.

- Det er så dejligt at opleve det sammenhold, vi har på skolen. Det er tydeligt, at eleverne også bekymrer sig på vores vegne. Og de kan ikke vente med at komme tilbage. Sådan skulle det jo også gerne være, siger hun.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Østerby-barnet fik kommunal toppost: Jørn Henriksen stopper efter 15 år som direktør for Børn & Kultur

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Kolding

Simonas bil blev brændt af: - Jeg kan ikke forstå, hvorfor man ikke kan lade andres ting være

Esbjerg

Rideklubben blev ikke hørt: Rockmusikken kan spille på Vesterlands nye hjemmebane i Rindby

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg For abonnenter

Milliard-projekt i Esbjerg i spil til europæisk fremstød for grøn omstilling

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sport

Udebanefans må tage på stadion i Superligaen fra 1. august

Billund

Kommunen lukkede plejecenter i lille landsby: Nu kommer der liv i lokalerne igen

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Sydjylland

Koster mange penge hos danske svineproducenter: Flere eksport-ture er nu blevet aflyst

Annonce