Annonce
Danmark

Esport i fuld fart ind i idrætsforeningerne

Annonce

Debat: Hvis du ikke hørt om computerspillene CS:GO eller Fortnite, så har dine børn eller børnebørn det sikkert.

Du skal ikke heller blive overrasket, hvis du nu møder børn og unge, der spiller computerspil i et lokale lige ved siden af håndbold-hallen. Eller hvis de samme unge før træningen med mus og tastatur har fået sved på panden med en fjerbold.

Fordi esport er i fuld fire-spring på vej ind i idrætsforeningerne. Næsten 200 idrætsforeninger landet over tilbyder nu hold med esport. Udviklingen går stærkt disse år, og dét er positivt. Både for idrætsforeningerne og ikke mindst for de unge.

For esport kan bygge bro og få tidligere inaktive børn og unge ind i foreningernes fællesskaber. Og foreningerne? Ja, beriges også og oplever ofte et friskt pust, når nye grupper af unge, men også voksne trænere, kommer med nye ideer og forslag til aktiviteter. Det er sundt at også foreningslivet iltes og at ”plejer” udfordres.

Der har været sat spørgsmålstegn ved, om esport hører hjemme i idrætsforeningerne. Selvfølgelig gør det det. Senest er esport i foreningslivet blevet anerkendt af Skatterådet som netop en foreningsidræt. Vi skal være glade, når danskerne er aktive – uanset om de går til svømning, fodbold, skydning eller esport. Og det giver ekstra værdi, når det sker i foreningens fællesskab.

For esport er som mange andre idrætsgrene også højintensitet, det er holdsport, og ofte er det med konkurrence. Det er ikke altid uden problemer.


For esport er som mange andre idrætsgrene også højintensitet, det er holdsport, og ofte er det med konkurrence. Det er ikke altid uden problemer.


Derfor er det vigtigt, at vi i idrætsforeningerne viser vores særkende, nemlig ved at være trygge fællesskaber. Vi er stolte af, at tæt på 1.000 esportstrænere sidste år deltog på DGI’s kurser og uddannelser.

Vores børn og unge skal opleve ansvarlige voksne, når hold skal dannes og konflikter skal løses. Der skal sættes ind, så man taler ordentligt til hinanden - også når det sker på internettet. Vi italesætter foreningerne sund kost, søvn og fysisk aktivitet. Og de er opmærksomme at skabe en sund kultur, der håndterer eksempelvis gambling og de øvrige risici, som internettet også rummer.

Fællesskaberne, bevægelse og de legende elementer skal være en del af træningen, så de unge får lyst til at komme igen.

For bevægelse er vigtig.

Vores vurdering er, at cirka halvdelen af esports-medlemmerne, trænerne og de frivillige aldrig har været en del af en idrætsforening før. Så mulighederne for synergier og aktiviteter på tværs er mange, når en idrætsforening med gymnastik, håndbold eller fodbold slår dørene op for et esports-hold. Måske er der fælles opvarmning. Andre steder knyttes der eksempelvis en badmintontræner til et esportshold. Pointen? At vi udvider foreningerne, bruger og integrerer det bedste fra begge verdner.

Esport er kommet for at blive. I DGI er vores fokus, at den udvikling sker i trygge og sunde fællesskaber.

Vi er godt på vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce