Annonce
Esbjerg

Runder en milliard kroner i omsætning: Vindkraft skaber vækst i Esbjerg-rederi 

Rederiet Esvagt oplevede i 2019 fremgang i både overskud og omsætning. Pressefoto
Fremgang i vindmarkedet og øget aktivitet i olie/gas gav et forbedret resultat for rederiet Esvagt i 2019.
Annonce

Esbjerg: Det esbjergensiske offshore-rederi Esvagt oplevede sidste år fremgang på vindmarkedet samt øget aktivitet i olie og gas, og det har været medvirkende til, at Esvagt kom ud af 2019 med fremgang på både top- og bundlinje.

Esvagt A/S landede således et overskud på 14,4 millioner kroner mod et overskud på en million kroner året før. Tilsvarende steg omsætningen fra 985,7 millioner kroner i 2018 til lidt mere end en milliard kroner i 2019.

Resultatet betegnes som tilfredsstillende.

- Vi har set en øget beskæftigelse af vores ERRV-skibe (Emergency Response and Rescue Vessels, red.) til olie- og gassegmentet, hvilket sammen med forbedrede rater har givet et løft, udtaler administrerende direktør Peter Lytzen.

- Samtidig fortsatte vores gode vækst inden for vindsegmentet, som udviklede sig som forventet. Vi tog levering af det nye SOV skib (Service Operations Vessel, red.) ”Esvagt Albert Betz”, og vores vindskibe udgør nu tæt på 30 procent af den samlede omsætning, oplyser han videre.

Esvagt

Esvagt blev oprindeligt stiftet af Kent Kirk, Ole Andersen og Henning G. Kruse. Senere blev de tre mindretalsaktionærer, da A. P. Møller-Mærsk købte 75 procent af aktierne.

Esvagt er i dag ejet af kapitalfondene 3i og AMP Capital.

Esvagt leverer sikkerhed til søs. De vigtigste opgaver er rednings-og oliebekæmpelsesberedskab i og omkring olie-og gasfelte i Nordsøen.

Som noget relativ nyt er rederiet også gået ind med ydelser inden for havvindmølleindustrien.

Esvagt opererer en flåde på flere end 40 fartøjer og beskæftiger omkring 1.000 ansatte.

Annonce

2020 bliver svært

Som tidligere beskrevet har en særdeles giftig kombination af corona og en oliepris i voldsom nedtur fået Peter Lytzen sammen med direktion og bestyrelsen til at gå 15 procent ned i løn. Tilsvarende er den øvrige ledelse gået 10 procent ned i løn, og landansatte har fået tilbudt en frivillig ordning med en lønreduktion på fem procent over det næste år, mens søfolk på overenskomst forventes ikke at få reguleret løn i perioden.

Peter Lytzens vurderingen er da også, at olie- og gasmarkedet i 2020 bliver vanskeligt:

- Det bratte stop i olie- og gasaktiviteterne, som vi desværre har set som en følge af covid-19, gør, at vi må forvente en større omsætningsnedgang inden for olie- og gassegmentet i 2020. På længere sigt forventer vi dog, at markedet bliver bedre, siger rederidirektøren.

Esvagt forventer at vokse yderligere inden for vindsegmentet det kommende år. Rederiet sikrede sig tre vigtige kontrakter på nybygninger i 2019, og rederiet tager levering af en ny SOV-skibe i løbet af 2020 og yderligere to i løbet af 2021.

Esvagt A/S er fortsat et særdeles velpolstret selskab med en egenkapital på næsten 1,8 milliarder kroner. Rederiet beskæftiger fra hovedsædet på Esbjerg Havn op imod 1.000 ansatte, langt hovedparten er søfolk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Uden kørekort i Branderup

Annonce