Annonce
Billund

Et år efter åbning: Lego House forventer stigende antal gæster

Selvom det var Lego House, der havde fødselsdag, var det børnene, som fik gaver. Masser af børn gik fra huset med præmier. Foto: André Thorup

Den meget lange og varme sommer påvirkede besøgstallet i Lego House, fordi mange i stedet foretrak stranden. Forventningerne er derfor, at besøgstallet stiger det kommende år.

Billund: Lego House har haft et fornuftigt første år, men det næste bliver endnu bedre. Det er meldingerne fra Jesper Vilstrup, administrerende direktør i Lego House, præcis et år efter, at det store oplevelseshus i Billund for første gang slog dørene op.

450.000 mennesker har i løbet af det første år besøgt huset, og af dem har 225.000 købt en billet til oplevelseszonerne. Det er lidt færre end de 250.000 betalende gæster, som var målet for det første år.

Forventningen er dog, at det kommende år bliver bedre, selvom der ikke er sat noget konkret mål for antallet af besøgende.

- Jeg tror på, at vi kommer højere op end 225.000 betalende gæster. Hvis vi ikke havde haft en så varm sommer, som vi havde, tror jeg også, at vi havde nået 250.000. Men vejret gjorde, at vi var i hård konkurrence med strande og sommerhuse, siger Jesper Vilstrup.

Annonce

Lego House

Lego House ejes - i modsætning til Legoland - af Lego Fonden. Huset er 12.000 kvadratmeter stort og ligger meget centralt i Billund - blot få skridt fra den bygning, hvor hele eventyret om legoklodsen begyndte.

Lego House er mulig at besøge uden køb af billet. Det er muligt at besøge Lego Square, som er det store åbne areal, man som besøgnede kommer ind i, de tre spisesteder samt Lego-forretningen. En billet giver adgang til de fire oplevelseszoner, hvor det i al sin enkelthed handler om at lege med Lego, samt til kælderen, hvor der er en grundig gennemgang af Legos historie.

Til en fødselsdag skal der selvfølgelig spises kage. Der blev langet masser af chokoladekage ud til de besøgende. Foto: André Thorup

Sneboldeffekt

De første tre måneder af Lego Houses levetid var mere rolige end forventet. Til gengæld har foråret givet flere besøgende end budgetteret, mens sommeren - muligvis på grund af det alt for varme vejr - har været mere rolig end ventet. Nu, hvor efterårets regn og rusk er begyndt at få fat, har travlheden igen meldt sig.

- Folk kom i et roligere tempo, end vi havde regnet med. Vi oplevede en sneboldeffekt, hvor folk, som havde været her, gik ud og fortalte andre om, at de havde haft en god oplevelse. Det gav virkning, siger Jesper Vilstrup, som derfor også forventer, at de kommende måneder bliver mere travle end de tilsvarende måneder sidste år.

Lørdag kunne Lego House fejre sin et års fødselsdag. I den anledning havde huset det højeste antal besøgende i sin levetid. Foto: André Thorup

Fødselsdag lørdag

Lørdag fejrede Lego House sin første fødselsdag. Det foregik med pomp og pragt: Konkurrencer med masser af præmier, en temmelig stor fødselsdagskage og det største antal mennesker i Lego House i husets levetid.

De mennesker ved nu, hvad de kan forvente ved at besøge Lego House. Det ved mange mennesker ikke, og netop denne del af markedsføringen har vist sig at være en vanskeligere opgave end ventet.

- Det har været sværere, end vi havde regnet med, at få kommunikeret til de gæster, der endnu ikke har været her, hvad Lego House er. Vi oplever stadig mange være i tvivl om, hvorvidt Lego House er noget, der ligger inde i Legoland. Differentieringen mellem de to ting er vigtig at få kommunikeret ud, siger Jesper Vilstrup.

Selvom Legoland og Lego House ligger inden for gåafstand af hinanden, og selvom de begge tager deres udgangspunkt i den berømte plastikklods, har selve oplevelserne, som folk får de to steder, ikke ret meget med hinanden at gøre.

- Det er to vidt forskellige oplevelser. Legoland har så haft 50 år til at blive kendt. Det tager tid at få opbygget sådan et kendskab, siger Jesper Vilstrup.

Lego House fylder 1 år. Foto: André Thorup
Lego House fylder 1 år. Foto: André Thorup
Lego House fylder 1 år. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce