Annonce
Kolding

Et år efter brand: Vi kører i toholdsskift for at følge med

Siden branden i juni 2018 har de arbejdet i toholdsskift og i weekenderne hos Carsten Noer Storvognlakering, fortæller direktør Carsten Noer. Den nye bygning i baggrunden står færdig til oktober. Foto: Henrik Kruse
Knap et år efter, at Carsten Noer Storvognslakering blev hærget af en brand, skyder en ny og lidt større produktionshal op. I sidste uge var der rejsegilde, og til oktober er nybyggeriet færdigt, og man kan gå væk fra toholdsskift.
Annonce

Vamdrup: De knap 20 mand hos Carsten Noer Storvognslakering har haft rygende travlt, efter virksomheden i juni sidste år blev ramt af en storbrand. I fem dage lå produktionen helt stille, og der blev ikke sandblæst og lakeret lastbiler.

Virksomheden fik gang i produktionen i lejede lokaler i Arnum, hvor der er én kabine. Der blev etableret to midlertidige kabiner i Vamdrup, og så var der én hal, der overlevede branden. Men for at udnytte rammerne har man været nødt til gå nye veje, fordi man ikke havde de samme kabiner til rådighed.

- Vi arbejdede i døgndrift i starten. Vi fik lavet nogle midlertidige lokaler på adressen i Vamdrup, og vi lejede os ind i lokaler i Arnum. Så vi har opjusteret, så vi har arbejdet i toholdsskift, og så har vi arbejdet 6-7 dage om ugen, så vi har fået det igennem, vi skulle, siger direktør Carsten Noer, der driver virksomheden sammen med sin datter Dorte Noer.

Han trippede for at gå i gang med nybyggeriet efter branden, men første i slutningen af januar gik byggeriet i gang.

Vi har opjusteret, så vi har arbejdet i toholdsskift, og så har vi arbejdet 6-7 dage om ugen, så vi har fået det igennem, vi skulle.

Direktør Carsten Noer

Annonce

Har holdt lav profil

Inden brand var den store hal på cirka 1700 kvadratmeter, og i sidste uge var der rejsegilde på den nye fabrik på cirka 2200 kvadratmeter, der står færdig omkring oktober. Så er det slut med toholdsskift og arbejdsuger, der strækker sig ind i weekenden.

- Det har været et spørgsmål om at mindske tabet mest muligt det seneste år. Men heldigvis kom vi hurtigt i gang. Det er svært at sige, om det har kostet kunder. Det har det nok, for når kunder er faldet fra, så har vi ikke været så opsøgende. Vi har holdt lidt lav profil, fordi vi har rigeligt at gøre med de opgaver, vi har inde i huset og så genopbygge virksomheden efter branden, siger Carsten Noer.

Det var formentlig en gnist fra et sprøjteanlæg, der antændt en fortyndervæske, og så spredte branden sig lynhurtigt. Nu ser direktøren frem til, at byggeriet bliver færdigt, så lakering af lastbiler, trailere og kraner kommer ind i nogle mere permanente rammer.

- Nu begynder det at ligne noget efter, at der er kommet tag på. Men selv om vi kan flytte ind i oktober, så går der nok nogle måneder, før vi er helt på plads, siger Carsten Noer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce