Annonce
Kolding

Et år efter brand: Vi kører i toholdsskift for at følge med

Siden branden i juni 2018 har de arbejdet i toholdsskift og i weekenderne hos Carsten Noer Storvognlakering, fortæller direktør Carsten Noer. Den nye bygning i baggrunden står færdig til oktober. Foto: Henrik Kruse
Knap et år efter, at Carsten Noer Storvognslakering blev hærget af en brand, skyder en ny og lidt større produktionshal op. I sidste uge var der rejsegilde, og til oktober er nybyggeriet færdigt, og man kan gå væk fra toholdsskift.

Vamdrup: De knap 20 mand hos Carsten Noer Storvognslakering har haft rygende travlt, efter virksomheden i juni sidste år blev ramt af en storbrand. I fem dage lå produktionen helt stille, og der blev ikke sandblæst og lakeret lastbiler.

Virksomheden fik gang i produktionen i lejede lokaler i Arnum, hvor der er én kabine. Der blev etableret to midlertidige kabiner i Vamdrup, og så var der én hal, der overlevede branden. Men for at udnytte rammerne har man været nødt til gå nye veje, fordi man ikke havde de samme kabiner til rådighed.

- Vi arbejdede i døgndrift i starten. Vi fik lavet nogle midlertidige lokaler på adressen i Vamdrup, og vi lejede os ind i lokaler i Arnum. Så vi har opjusteret, så vi har arbejdet i toholdsskift, og så har vi arbejdet 6-7 dage om ugen, så vi har fået det igennem, vi skulle, siger direktør Carsten Noer, der driver virksomheden sammen med sin datter Dorte Noer.

Han trippede for at gå i gang med nybyggeriet efter branden, men første i slutningen af januar gik byggeriet i gang.

Annonce

Vi har opjusteret, så vi har arbejdet i toholdsskift, og så har vi arbejdet 6-7 dage om ugen, så vi har fået det igennem, vi skulle.

Direktør Carsten Noer

Har holdt lav profil

Inden brand var den store hal på cirka 1700 kvadratmeter, og i sidste uge var der rejsegilde på den nye fabrik på cirka 2200 kvadratmeter, der står færdig omkring oktober. Så er det slut med toholdsskift og arbejdsuger, der strækker sig ind i weekenden.

- Det har været et spørgsmål om at mindske tabet mest muligt det seneste år. Men heldigvis kom vi hurtigt i gang. Det er svært at sige, om det har kostet kunder. Det har det nok, for når kunder er faldet fra, så har vi ikke været så opsøgende. Vi har holdt lidt lav profil, fordi vi har rigeligt at gøre med de opgaver, vi har inde i huset og så genopbygge virksomheden efter branden, siger Carsten Noer.

Det var formentlig en gnist fra et sprøjteanlæg, der antændt en fortyndervæske, og så spredte branden sig lynhurtigt. Nu ser direktøren frem til, at byggeriet bliver færdigt, så lakering af lastbiler, trailere og kraner kommer ind i nogle mere permanente rammer.

- Nu begynder det at ligne noget efter, at der er kommet tag på. Men selv om vi kan flytte ind i oktober, så går der nok nogle måneder, før vi er helt på plads, siger Carsten Noer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce