Annonce
Esbjerg

Et år efter renovering: Ålbæks samlingspunkt har det helt forrygende

Bjarne Rose(th.) og Niels Brink Nielsen er mere end tilfredse med resultatet af forsamlingshusets renovering i Ålbæk.

De sparer 10.000 årligt på varmeregningen, der er flere arrangementer, flere medlemmer og lokalt er der stor glæde over resultatet af den storstilede renovering af Ålbæk Forsamlingshus.

ÅLBÆK: 2016 har været et forrygende år i Ålbæk Forsamlingshus, og en stor del af succesen skal tilskrives den gennemgribende renovering, forsamlingshuset gennemgik omkring årsskiftet 2015-2016. Den officielle indvielse foregik i februar 2016, men først i efteråret 2016 var den lille sal og udsmykningen med de nylavede fotostater helt klar. Samlet set har renoveringen kostet mere end 800.000 kr., men ifølge bestyrelsesformand Niels Brink Nielsen og sekretær Bjarne Rose har det hårde slid med mere end 1200 frivillige arbejdstimer været hver en øre værd.

- Vi væltede hele endevæggen, så gravemaskiner kunne komme ind og rydde alt ud, siger Bjarne Rose og forklarer, hvordan husets gamle scene er fjernet til fordel for mere gulvplads.

- Alt er renoveret. Nyt gulv, isolerede vægge og nyt varmeanlæg. Tidligere var der omkring syv grader, når huset ikke blev brugt, men nu er der altid minimum 18 grader, og det er virkelig dejligt, siger Niels Brink Nielsen og forklarer, hvordan de alene ved at afskaffe det gamle oliefyr sparer omkring 10.000 kr. årligt på varmeregningen.

Vi har sat lyddæmpende plader op for bedre akustik, og vi har et band, der har spillet herude mange gange, der sagde, at de efter renoveringen for første gang faktisk kunne nyde deres egen musik.Bjarne Rose, sekretær

Niels Brink Nielsen er meget glad for udsmykningen af forsamlinghsuset, der er fotostater af svundne tider i Ålbæk. Blandt ses et historisk tilbageblik på Hithouse Ålbæk med pigtrådsmusik i tresserne. Et event, man vil forsøge at genskabe i huset til april. Foto: Ludvig Dittmann

Hithouse Ålbæk

På væggen i den lille sal hænger et minde om dengang i 1965, hvor Ålbæk forsamlingshus over en fire-årig var hjemsted for en række voldsomme pigtrådskoncerter under navnet Hithouse Ålbæk. Minderne er sat op som en fotostat med navne som Peter Belli og Sir Henry, og på samme måde har man af den lokale smed fået lavet billeder af den gamle Brugs, forsamlingshuset med mere, og sat dem op som fotostater, og dermed kreeret en fin overgang mellem det gamle og det nye.

Og der er ingen fare for, at det nye forsamlingshus skal stå ubenyttet hen, for ud over de mere end 100 årlige udlejninger har bestyrelsen selv en lang række af arrangementer som ålegilde i september, tyrolerfest i oktober, julefrokost, forårsfest samt et Revival i april, hvor man vil forsøge at genskabe stemningen fra Hithouse Ålbæk med dans og god musik.

Ålbæk Fordamlingshus Ålbæk Møllevej 12, 6740 Bramming, siden de modtog penge til renovering. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce

Vores store ønske

- Vi har hyret bandet Black Guys, der også spillede her for 50 år siden, og vi er spændt på at se, om der stadig er interesse for at danse til god tressermusik. Vi har fået mange flere arrangementer siden renoveringen, og hvor vi for få år tilbage kun havde 20 medlemmer, har vi i dag 250, siger Bjarne Rose og påpeger dermed også det gode omdømme, forsamlingshuset har uden for byskiltet, idet Ålbæk kun består af omkring 60 huse.

- Huset her er jo også det sidste, der er tilbage herude. Smeden, bageren, Brugsen - alt andet er lukket, og derfor skal det gerne være byens samlingspunkt. Selvom forsamlingshuset har 250 medlemmer, så er det ikke de nærmeste, der er de bedste til at støtte op, og vores helt store ønske er, at flere af de helt lokale støtter op, kommer til vores arrangementer og bliver medlemmer, siger Bjarne Rose og Niels Brink Nielsen i fællesskab og forklarer, hvordan de ligeledes arbejder på at få en hjertestarter op ved forsamlingshuset.

- Vi er kendt vidt og bredt for at være et rigtigt godt forsamlingshus. Vi er selv godt tilfredse med renoveringen, så fremover bliver rammerne blot endnu bedre.

Ålbæk Fordamlingshus Ålbæk Møllevej 12, 6740 Bramming, siden de modtog penge til renovering. Foto: Ludvig Dittmann
Ålbæk Fordamlingshus Ålbæk Møllevej 12, 6740 Bramming, siden de modtog penge til renovering. Foto: Ludvig Dittmann
Ålbæk Fordamlingshus Ålbæk Møllevej 12, 6740 Bramming, siden de modtog penge til renovering. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Legendarisk værtshus satte bårebuket for populær spareklub: Hvorfor kvæler banken så godt et tiltag?

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Jan-Erik gik selvstændig: - Da jeg fyldte 51 meldte en bunke spørgsmål sig, hvad ville jeg egentlig med livet?

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter

Team Esbjerg

Se alle de herlige jubelbilleder: Team Esbjerg sidder tungt på førstepladsen i Champions League efter flot sejr i egen hule

Morten Messerschmidt er ny formand for Dansk Folkeparti

Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Esbjerg

Socialdemokratiet hugger bremsen i og kræver byrådet på banen: Vil bremse hotel- og boligbyggeri i indre by

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Team Esbjerg

Derfor vandt Team Esbjerg søndagens topbrag i Champions League: Se videoanalysen lige her

Kolding For abonnenter

Maria er hjemmehjælps-præst og taler med de ældre om dødsangst, sorg, savn og ensomhed

Navne

Jens og Anna er de mest populære navne her: Er dit navn også på top50-listen?

Annonce