Annonce
Sønderborg

Et år efter skolebrand: Genopbygning snart færdig

Souschef Signe Bramsen var ligesom mange andre i chok, da hun hørte Ahlmann-Skolen brændte. Foto: Jacob Schultz
Efter sommerferien kan Ahlmann-Skolen igen begynde at bruge den del af skolen, som nedbrændte sidste år.

Sønderborg: En turbulent periode nærmer sig en afslutning for Ahlmann-Skolen. Til august kan skolen igen benytte sig af den fløj, som blev ødelagt af flammer og vand for et år siden.

- Det har været et hårdt år, fordi vi har manglet plads. Men personalet har taget det så godt. Fordi branden ramte os alle sammen, er vi rykket sammen. Vi glæder os helt vildt til, at det er klar, og vi kan præsentere resultatet for eleverne, siger souschef Signe Bramsen.

På nær ydermure, gulve og trapper bliver alt nyt. Omkring seks millioner kroner, der kommer fra forsikringen, bliver brugt på at istandsætte og indrette bygningen.

Før branden rummede bygningen skolen specialklasser og klub. I de ny lokaler skal 1.-3. årgang samt klubben være.

- Vi har fået vendt branden til noget godt. Vi får en helt ny og fin indskoling, der vil gøre os mere attraktiv, siger Signe Bramsen.

Nederste del af bygningen vil stå klar til august, mens den øverste del vil være færdig til efterårsferien.

Det har været et hårdt år, fordi vi har manglet plads. Men personalet har taget det så godt. Fordi branden ramte os alle sammen, er vi rykket sammen. Vi glæder os helt vildt til, at det er klar

Signe Bramsen, souschef

Mange var i chok

26. maj om morgenen begyndte Ahlmann-Skolen pludselig at brænde. I begyndelsen var solceller mistænkt, men brandårsagen viste sig at være en elinstallation. Det var en lørdag, så der var ingen mennesker på skolen.

- Min bedste vens mor ringede og sagde, at skolen stod i flammer. Jeg blev meget ked af det, også fordi jeg troede, det var hele skolen, husker Søren Bonefeld Hvorslev, næstformand i elevrådet.

Sammen med resten af sin 5. klasse var han på vej hjem fra hyttetur, da han hørte om branden.

- Det var godt, det ikke var en skoledag. Jeg kunne se branden hjemmefra. Det så ret voldsomt ud, fortæller Marie Beck Nielsen, formand for elevrådet og nærmest nabo til skolen.

40 brandfolk kæmpede mod flammerne. Ilden havde på et tidspunkt så godt fat, at brandfolkene var nødt til at rive taget af bygningen, så ilden ikke bredte sig.

- Mange var i chok inklusiv mig selv. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, sådan noget kunne ske. Det gik tusind tanker gennem ens hoved, siger souschef Signe Bramsen.

Annonce

Ansatte hårdest ramt

Brandfolkene store indsats bar frugt. Ilden bredte sig ikke til den del af skolen, som var mere end 100 år gammel. Først sent lørdag aften var ilden dog helt slukket.

- Mange af børnene var overraskende upåvirkede. Det var meget heldigt, de ikke var her, da det skete. Personalet var lidt mere ramt. Vi var lige midt i planlægningen af fagfordelingen, så det slog benene væk under mange, siger Signe Bramsen.

Ledelsen og forvaltningen mødtes allerede dagen efter og fik lavet en plan. Specialklasserne blev flyttet over, hvor lærerne havde forbedredelseslokaler. I stedet rykkede de ud i nogle pavilloner, der blev stillet op. Klubben flyttede ned på Voldgade.

- Heldigvis var det kun en bygning. Vi har været mest påvirket af, at vi ikke kunne bruge en del af skolegården og den lille legeplads, siger Marie Beck Nielsen, der ikke når at se det færdige resultat, da hun ligesom Søren til sommer forlader skolen, der går til og med 6. klasse.

Ahlmann-Skolen planlægger at holde et stort arrangement, når genopbygningen er helt slut.

Nederste etage står klar til brug efter sommerferien og den øverste del til efterårsferien. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Annonce