Annonce
Tønder

Et år før valget: Borgerlisten satser på markant fremgang

Billedet er fra valgnatten på rådhuset i Tønder i 2017, hvor Thomas Ørting Jørgensen stod i spidsen for Borgerlisten og blev valgt ind. Ved valget i 2021 satser Borgerlisten på fremgang, og listen kommer med Thomas Ørting Jørgensen også med et bud på en kommende borgmester. Foto: Hans Christian Gabelgaard
Ved kommunalvalget i 2017 stillede den nystiftede Borgerlisten op for første gang og fik et mandat. Til valget næste år er ambitionsniveauet meget højere, og Thomas Ørting Jørgensen er listens bud på Tønders kommende borgmester.

TØNDER: Nedtællingen til næste års kommunalvalg er i fuld gang. Om godt et år, den 16.  november, skal krydsene sættes, og i Borgerlisten i Tønder er forventninger til et godt resultat store.

Borgerlisten blev stiftet i månederne op til det seneste kommunalvalg i 2017, og listen opnåede med valg af erhvervsmanden Thomas Ørting Jørgensen, Grøngård, et mandat. Ambitionsniveauet for valget i 2021, KV-21, er noget højere.

Tre-fire nye

- I Borgerlisten har vi stor forhåbning om, at vi vil gå væsentligt frem ved KV-21. Det nuværende mandat, som Thomas Ørting Jørgensen har, skulle gerne suppleres med tre-fire nye medlemmer af kommunalbestyrelsen, skriver Borgerlistens formand, Lars Thomsen, i et netop udsendt nyhedsbrev.


Vores optimisme beror på den store tilslutning, vi har fået siden juni i år. Vi har passeret 100 betalende medlemmer.

Lars Thomsen, formand, Borgerlisten, Sæd


Her peger formanden på, at der med splittelsen af Venstre i Tønderlisten med borgmester Henrik Frandsen i spidsen og den oprindelige Venstre-liste med den nye borgmesterkandidat, Martin Iversen i spidsen, tegner sig et fuldstændigt åbent valg, hvor der er flere muligheder for en ny politisk struktur.

Thomas Ørting Jørgensen præsenteres i nyhedsbrevet samtidig som Borgerlistens bud på en kommende borgmester i Tønder Kommune.

Seks borgmesterbud

Med Thomas Ørting Jørgensen som Borgerlistens bud på en kommende borgmester er der indtil videre nu seks  navngivne personer i spil til det øverste politiske embede i Tønder Kommune.

De øvrige fem er Barbara Krarup Hansen, Socialdemokratiet, Martin Iversen, Venstre, Henrik Frandsen, Tønder Listen, Jan Voss Hansen, Dansk Folkeparti, og Jørgen Popp Petersen, Slesvigsk Parti.

Når Borgerlisten satser på at mangedoble det nuværende mandatstal skyldes det ifølge formanden, at listen netop nu oplever stor medvind.

Annonce

20 kandidater

- Vores optimisme beror på den store tilslutning, vi har fået siden juni i år. Vi har passeret 100 betalende medlemmer. Det er næsten en fordobling af medlemsskaren på bare fem måneder, påpeger Lars Thomsen

Ud over medlemsfremgangen satser Borgerlisten også på en oprustning på kandidatsiden.

- Ved sidste valg havde vi seks  uger til at finde egnede kandidater. Nu er vi ude i god tid, og vi kan allerede nu afsløre, at vi p.t. har 12 dygtige og engagerede borgere fra hele kommunen, som vil kandidere for Borgerlisten. Bestyrelsens mål er at have 20 kandidater på listen, og vi skal først aflevere vores opstillingsliste i september 2021, skriver Lars Thomsen i nyhedsbrevet.

Her stiller han samtidig i udsigt, at bestyrelsen i det brev til medlemmerne vil afsløre de 12 kandidater, som altså allerede på nuværende tidspunkt har sagt ja til at kandidere for Borgerlisten.

- Vi indkalder kandidaterne til en samtale i slutningen af november, og regner så med at offentliggøre navnene i et nyhedsbrev i december, siger Lars Thomsen.

Annonce

Grøn omstilling

Blandt dem, der allerede har tilkendegivet, at han har skiftet til Borgerlisten og er klar til at stille op som kandidat, er den tidligere Venstre-formand i Løgumkloster, Anton Schultz, der også i en periode sad som medlem af det daværende byråd.

Blandt Borgerlistens mærkesager er, at Tønder Kommune for alvor får gang i den grønne omstilling.

- Således at vi som egn aktivt bidrager til at opfylde Danmarks klimamål, og på en måde, hvor vi samtidig øger kvaliteten af vores kernevelfærd. Den grønne omstilling må ikke tage penge fra velfærd,  men skal tværtimod øge velfærden og erhvervslivets konkurrencedygtighed, påpeger Thomas Ørting Jørgensen på listens Facebook-side.

Annonce
Tønder For abonnenter

Analyse: Første slag i byrådssalen - her er kompromis-borgmesterens største udfordringer

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Tyskerne er tossede med sønderjysk liebhaveri: Ejendomsmægler oplever stigning på 350 procent

Aabenraa For abonnenter

Byen kommer tættere på: Faxe Kalk er bekymret for udviklingen på havnen

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Esbjerg For abonnenter

Vognmand får bøde på 20.000 kroner for glemt adresseændring: Nu er han parat til at gå i retten

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Kolding For abonnenter

Beboere i landsby er bekymrede og retter kritik af botilbud efter brand: De tager ikke vores klager alvorligt

Varde For abonnenter

Han lægger historier på Facebook flere gange om dagen – men åbenheden dækker over en stor lukkethed

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Kolding

Ulovligt fiskeri opdaget i Kolding Fjord: Syv åleruser fundet tæt på havn - ejer står til bøde

Erhverv For abonnenter

Vognmand kæmpede for at holde lastbiler på vejen: Nu har mangel på chauffører tvunget ham til at sælge 15 lastbiler

Sønderborg

Venstre vil tage statsministeren på ordet: - Vi skal turde frigøre folkeskolerne i Sønderborg

Annonce