Annonce
Varde

Et år med Fitnesscenter i Janderup: Let at træne tæt på

Det blev søndag markeret, at Janderup Fitness fylder et år. Der kom mange nye medlemmer. Motionisterne kan lide at træne lokalt.

Janderup: Søndag blev det markeret med åbent hus, at det nu er lidt mere end et år siden, at et fitnesscenter blev indviet i Janderup. Der var før åbent-hus-arrangementet cirka 110 medlemmer af fitnesscentret, og det er egentlig tilfredsstillende, siger formand for Janderup Fitness, Susanne Dammark.

- Men vi kunne tænke os flere medlemmer, siger Susanne Dammark.

Det fik fitnesscentret også. Allerede i løbet af den første halve time havde små ti personer meldt sig ind.

- Det er da muligt at træne i Varde og i Oksbøl og i Esbjerg. Men det er jo godt, at vi har har et motionscenter tæt på, siger Susanne Dammark.

Annonce

Udstyr er købt nyt

Al udstyr i Janderup blev sidste år købt nyt. Det er for eksempel ti spinningcykler.Der er investeret cirka 600.000 kroner.

Der er frivillige instruktører.

Fitnesscentret har ikke modtaget støtte.

Det ligger i Aktivitetshuset.

Det koster 1800 kroner at træne i et år.

Greger Grau på 79 år holder sig i gang. Foto: John Randeris

Han træner lokalt

Én af motionisterne er den 50-årige Kurt Andreasen, som arbejder som landmålingstekniker i Esbjerg.

- Jeg har trænet siden februar. Det er på grund af mit helbred, jeg har nogle småskavanker. Jeg var begyndt at træne, også hvis ikke der havde været et fitnesscenter her. Så var det nok blevet i Esbjerg, hvor mit arbejde er. Og så er spørgsmålet, om det ville blive lige så hyppigt, siger Kurt Andreasen, der er glad for, at fitnesscentret er så tæt på

Han træner sin styrke, altså muskler, uden at det skal forveksles med bodybuilding. Det er for at vedligeholde musklerne og for at blive lidt småskader kvit.

Helle Thoboe er nyt medlem. Hun meldte sig ind under åbent-hus-arrangementet. Foto: John Randeris

79-årig er med

En anden motionist er Gregers Grau, der i en alder af 79 år har formået at holde sig i god form.

- Jeg er tidligere officer, siger Gregers Grau, der altså er vant til at lave fysisk træning fra et langt arbejdsliv.

- Men det var ikke det samme i militæret, der var det mere gymnastik, siger Gregers Grau, der næppe var begyndt i et fitnesscenter, hvis ikke der var et ultralokalt i Janderup.

Susanne Dammark er formand for Janderup Fitness. Foto: John Randeris

Tilflytter meldte sig ind

En af dem, som søndag meldte sig ind, var Helle Thoboe, 64 år, som er tilflytter til Janderup.

- Jeg har tidligere dyrket fitness i forbindelse med min arbejdsplads, Odense Kommune. Nu er jeg på efterløn og er flyttet til Janderup, fordi jeg er blevet kæreste med en tidligere skolekammerat, som jeg fik kontakt til på Facebook, siger Helle Thoboe, som er tidligere dagplejer på Fyn.

Nu får hun også mulighed for at lære nogle af de lokale at kende i Janderup Fitness.

Der var kagemand til åbent hus. Foto: John Randeris
Janderup Fitness fylder et år.Foto: John Randeris
Janderup Fitness fylder et år.Foto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];