Annonce
Varde

Et år med Fitnesscenter i Janderup: Let at træne tæt på

Det blev søndag markeret, at Janderup Fitness fylder et år. Der kom mange nye medlemmer. Motionisterne kan lide at træne lokalt.

Janderup: Søndag blev det markeret med åbent hus, at det nu er lidt mere end et år siden, at et fitnesscenter blev indviet i Janderup. Der var før åbent-hus-arrangementet cirka 110 medlemmer af fitnesscentret, og det er egentlig tilfredsstillende, siger formand for Janderup Fitness, Susanne Dammark.

- Men vi kunne tænke os flere medlemmer, siger Susanne Dammark.

Det fik fitnesscentret også. Allerede i løbet af den første halve time havde små ti personer meldt sig ind.

- Det er da muligt at træne i Varde og i Oksbøl og i Esbjerg. Men det er jo godt, at vi har har et motionscenter tæt på, siger Susanne Dammark.

Annonce

Udstyr er købt nyt

Al udstyr i Janderup blev sidste år købt nyt. Det er for eksempel ti spinningcykler.Der er investeret cirka 600.000 kroner.

Der er frivillige instruktører.

Fitnesscentret har ikke modtaget støtte.

Det ligger i Aktivitetshuset.

Det koster 1800 kroner at træne i et år.

Greger Grau på 79 år holder sig i gang. Foto: John Randeris

Han træner lokalt

Én af motionisterne er den 50-årige Kurt Andreasen, som arbejder som landmålingstekniker i Esbjerg.

- Jeg har trænet siden februar. Det er på grund af mit helbred, jeg har nogle småskavanker. Jeg var begyndt at træne, også hvis ikke der havde været et fitnesscenter her. Så var det nok blevet i Esbjerg, hvor mit arbejde er. Og så er spørgsmålet, om det ville blive lige så hyppigt, siger Kurt Andreasen, der er glad for, at fitnesscentret er så tæt på

Han træner sin styrke, altså muskler, uden at det skal forveksles med bodybuilding. Det er for at vedligeholde musklerne og for at blive lidt småskader kvit.

Helle Thoboe er nyt medlem. Hun meldte sig ind under åbent-hus-arrangementet. Foto: John Randeris

79-årig er med

En anden motionist er Gregers Grau, der i en alder af 79 år har formået at holde sig i god form.

- Jeg er tidligere officer, siger Gregers Grau, der altså er vant til at lave fysisk træning fra et langt arbejdsliv.

- Men det var ikke det samme i militæret, der var det mere gymnastik, siger Gregers Grau, der næppe var begyndt i et fitnesscenter, hvis ikke der var et ultralokalt i Janderup.

Susanne Dammark er formand for Janderup Fitness. Foto: John Randeris

Tilflytter meldte sig ind

En af dem, som søndag meldte sig ind, var Helle Thoboe, 64 år, som er tilflytter til Janderup.

- Jeg har tidligere dyrket fitness i forbindelse med min arbejdsplads, Odense Kommune. Nu er jeg på efterløn og er flyttet til Janderup, fordi jeg er blevet kæreste med en tidligere skolekammerat, som jeg fik kontakt til på Facebook, siger Helle Thoboe, som er tidligere dagplejer på Fyn.

Nu får hun også mulighed for at lære nogle af de lokale at kende i Janderup Fitness.

Der var kagemand til åbent hus. Foto: John Randeris
Janderup Fitness fylder et år.Foto: John Randeris
Janderup Fitness fylder et år.Foto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce