Annonce
Tønder

Et ægte Arrild-par vandt årets Egernpris

Poul Erik Kjær modtog sammen med sin hustru Pia Kjær Egernprisen 2019. Privatfoto
Traditionen tro blev årets Egernpris uddelt ved byfesten i Arrild. I år tilfaldt prisen et ægtepar.

Arrild: - Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt.

Sådan lyder et berømt Pippi Langstrømpe-citat.

Det motto passer på modtagerne af årets Egernpris i Arrild, hvis man spørger den helt enige gruppe af beslutningstagere bag hæderen.

Modtagerne blev i år Pia og Poul Erik Kjær, og det er der flere årsager til. De to ildsjæle holder sig nemlig travlt beskæftiget i lokalområdet.

Blot for at nævne lidt af det, som optager ægteparret, kan det fremhæves, at Poul Erik Kjær har været leder for FDF gennem flere år, sidder i bestyrelsen for vandværket, har været i Arrild Idrætsforenings bestyrelse i mange år og deltager altid i dåsesortering.

Hustruen Pia Kjær er en del af det frivillige initiativ Natteravnene, har været en del af gymnastikudvalget samt frivillig gymnastiktræner i mange år.

- De er altid i godt humør og siger aldrig nej, hvis du mangler hjælp. De har lagt over flere 100 frivillige timer i Arrild by. Tak til dem for, at de altid værner om fællesskabet. To kæmpe ildsjæle, som vi ikke vil og kan undvære i Arrild, lyder det i en besked fra Malene Knudsen, der som en del af arrangørgruppen bag byfesten i Arrild har været med til at afgøre, hvem prisen skulle gå til i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce