Annonce
Esbjerg

Ét arrangement aflyses ikke af corona: Mandø slukker lyset

Nattehimlen over Mandø er smuk både ved solnedgang og om natten. Som del af den verdensomspændende Earth Hour bliver al lys slukket på Mandø 28. marts. Arkivfoto: Foto: Annett Bruhn
Et af de initiativer, der ikke aflyses på Mandø i marts måned, finder sted 28. marts, hvor al lys på Mandø slukkes som den af den verdensomspændende Earth Hour. Også Esbjerg Havn planlægger initiativer med at slukke lyset.

Mandø: Som alle andre steder er coronaaflysningerne også nået til Mandø, og derfor har Mandø Fællessråd måttet aflyse flere arrangementer.

Fællesrådets formand, Claus Christensen forklarer, at man ikke har tilfælde af smittede eller karantæneramte på Mandø, og griner lidt da han forklarer, at det kan være man skal grave låningsvejen op for at sikre, det heller ikke sker.

Coronavirus betyder på Mandø, at brandøvelsen 20. marts er aflyst, ligesom Mandøforeningen og Mandø Fællesråd i fællesskab har besluttet at aflyse strandrensning og fællesspisning på AP's gård 28. marts.

Et arrangement, der dog ikke aflyses, foregår også 28. marts, og det er det, man på Mandø kalder Dark Sky - Light.

- Det er Esbjerg Kommune, der har opfordret os til at afholde det, og både kommunen og vi her på Mandø synes det vil være en fin ting i forbindelse med vores Dark Sky-projekt, som er under udvikling på øen, siger Claus Christensen og forklarer, at det finder sted lørdag 28. marts fra kl. 20.30 til 21.30.

Lille forsmag

Selv om det kaldes Dark Sky - Light, så er det timelange event en del af det verdensomspændende Earth Hour, der finder sted samme tid i 180 lande verden over.

Earth Hour blev for første gang afholdt i Sydney, Australien i 2007, og det bliver nu holdt hvert år i den sidste weekend i marts som en symbolsk mørkelægning for at vise opbakning til en grønnere planet.

- Det er første gang, vi er med på Mandø, så vi slukker gadelysene på øen og opfordrer private til at slukke al lys, siger Claus Christensen, der tror det bliver et flot event, selv om der ikke er meget lys på Mandø i forvejen.

Stearinlys er tilladt, og Claus Christensen tror Dark Sky - Light bliver en fin lille forsmag på, hvad der venter, når Mandø snart certificeres som et Dark Sky Place, hvor der er ekstra mørkt. Dette vil nemlig også ramme de enkelte borgere på Mandø, der som en del af certificeringen opfordres til at dæmpe deres belysning, og man er på Mandø i gang med at lave et katalog, hvor private kan finde inspiration til, hvilke typer lys, man kan bruge. Claus Christensen mener desuden, at de nye lystyper vil passe godt ind i øens tankegang i forhold til byfornyelsen på Mandø.

Også Esbjerg Havn ser ud til at blive en del af Earth Hour. Esbjerg Kommunes miljøchef, Christina Føns, bekræfter, at der planlægges initiativer omkring havnen, men at alt endnu ikke er på plads.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Esbjerg

Esbjerg bliver testby: Syge får hjælp af frivillige under corona-pandemien

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Kultur For abonnenter

Hitler kaldte kendt slesvigsk kunstner "et svin" - alligevel tiggede han nazisterne om at komme ind i varmen: Anmelder giver ny bog om Nolde seks stjerner

Annonce