Annonce
Varde

Et demenscenter for sanser og følelsesliv

Demenscenter Ølgod er opdelt i fire boenheder, der formmæssigt sammenbindes af to store saddeltage. Bygningens form er inspireret af de traditionelle gårdanlæg med fire længer der indrammer gårdspladsen. Visualisering: RUM
Materialer, farver og lys gør det nemt for den enkelte beboer at finde rundt og hjem igen i et nyt plejehjem, der opføres i Ølgod.

Ølgod: Varde Kommune forbedrer forholdene for kommunens demensramte borgere og pårørende med opførelsen af et nyt plejehjem for svært demensramte i Ølgod. Projektet arbejder målrettet med en let aflæselig infrastruktur, lyder det i en pressemeddelelse fra arkitektvirksomheden RUM.

Det nye demenscenter bygges som erstatning for det nuværende demens-plejehjem, Vinkelvejscentret.

Materialer, farver og lys gør det nemt for den enkelte beboere at finde rundt i bygningen og hjem igen. Sanserne er ligeledes i fokus. Der er arbejdet med naturlige materialer, der er rare at røre og stimulerende uderum af varierende karakter.

Annonce
Der er lagt vægt på, at byggeriet skal opleves varmt og imødekommende. Der er arbejdet med naturlige materialer, der er rare at røre ved og som giver en stoflighed til projektet. Facaderne beklædes med teglspån og enkelte partier med lodretstående trælister. Visualisering: RUM

Fire boenheder

Demenscenteret er opdelt i fire boenheder, der formmæssigt sammenbindes af to store saddeltage. Bygningens form er inspireret af de traditionelle gårdanlæg med fire længer der indrammer gårdspladsen.

Alle de åbne faciliteter og servicefunktioner ligger rundt om et indre gårdrum. Fra gaden vil man også møde indgangene til de fire boligenheder. Hver boenhed gøres genkendelig gennem for eksempel brug af materialer, navn, farver med videre.

Små torve med personligt præg

Adgangsarealet til de enkelte boliger opbrydes af tilbagetrækninger ved indgangspartierne. Herved etableres der små torve, som de enkelte beboere kan præge med potteplanter, en stol med videre. Disse nicher vil også have forskellige farver, så beboeren nemt kan finde trygt og sikkert hjem.

- Vi har ønsket at skabe et genkendeligt og hjemligt miljø, der giver tryghed for den enkelte beboer, og hvor arkitektur og indretning understøtter trivslen hos demente. Den let aflæselige infrastruktur gør det nemt for de enkelte beboere at finde rundt i bygningen - og hjem igen. Der er desuden indarbejdet velfærdsteknologiske løsninger som for eksempel sensorgulve og løsninger, der sikrer en naturlig døgnrytmebelysning i boliger og servicearealer, oplyser Claus Jensen, arkitekt og partner, RUM.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce