Annonce
Debat

Et diktatur styret af klovne

Men nu er det klovne-tænkningen, der fører det store ord: Hvis andre ikke er som mig, bør de undertrykkes, slås ned, spærres inde, rejse bort.

Avisen afspejler hver dag et samfund i total opløsning. Normløse typer klæder sig ud som deres latterlige forbilleder fra skrækfilmene og overfalder tilfældige, selv spædbørn. Fra motorvejsbroer kastes der fliser mod bilerne. Dagens seksuelle overgreb har sin faste spalteplads i avisen, der også underholder med stribevis af hjernedøde citater fra internettet, en regulær losseplads for ondskabsfulde ytringer mod hvem som helst.

At holde menneskelivet helligt og værne om andres rettigheder kan snart være en by i Rusland. Indtil for relativt få år siden var det ellers noget, vi var kendt for i Danmark. Men nu er det klovne-tænkningen, der fører det store ord: Hvis andre ikke er som mig, bør de undertrykkes, slås ned, spærres inde, rejse bort.

Desværre er avisens leder 26/10 endnu et symptom på samfundsudviklingen. Her er hverken klovnemaske eller opfordringer til vold. Der argumenteres ligefrem med at "lemlæstelse må høre op", og hvem kan være uenig i så nydeligt et synspunkt? Alligevel er tankegangen totalitær.

Jøderne skal forbydes at gøre som Josef og Maria gjorde med Jesus på ottendedagen. Jo, for der er en eller anden inkompetent muslimsk læge, der hverken kan håndtere graviditeter, fedtsugning, tarmslyng eller omskæring. Og omskæring af piger og drenge er det samme (sådan). Derfor skal jøderne selvfølgelig forbydes at fjerne en hudlap på deres drengebørn, uanset om de kan finde ud af det eller ej.

Logikken i lederen synes at være, at flertallet altid har ret. Og hvis jøderne må forlade Danmark, er det "deres valg og ikke vores", skriver Peter Orry, og vasker sine hænder.

Men er vi parate til at overgive et samfund med religionsfrihed til det normløse samfunds logik: Mennesker må stå for, hvad de vil, så længe de bare står for det samme som de stærkeste? Er det ikke faldet lederskribenten ind, at den kristne tradition, som JV dagligt bryster sig af på side 2, er helt anderledes rummelig?

De ti bud var bærende fundament i opbygningen af det danske samfund. Det er derfra, vi har den jødisk-kristne helligholdelse af livet, givet til jøderne og videregivet til os.

Lad os ikke kvittere med et klovnediktatur, der fordriver anderledestænkende. Den fornøjelse bør vi ikke lade voldsmændene og hadskribenterne få.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce