Annonce
Sønderborg

Et EASV-projekt skal bringe erhvervsstuderende og virksomhederne tættere på hinanden

Erhvervsakademi Sydvest har sammen med EUC Syd tilsluttet sig et EU-projekt, der skal flytte undervisningen ud til virksomhederne. Derfor har man indgået et samarbejde med Hotel Baltic, hvor studerende fra gastronomi-uddannelsen nu afslutter deres uddannelsesforløb. Privatfoto

Sønderborg: Erhvervsakademi Sydvest har sammen med EUC Syd og Hotel Baltic i Sønderborg tilsluttet sig et EU-projekt, der skal bringe studerende på erhvervsuddannelserne og virksomhederne endnu tættere sammen. Formålet med projektet er at øge de studerendes læring ved at flytte dele af undervisningen ud i virksomhederne.

Baggrunden for projektet er erfaringen, at overgangen fra studieliv til arbejdsliv kan være temmelig brat for mange. Både for de studerende, der skifter undervisere og studiekammerater ud med chefer og kolleger, og for de virksomheder, der ansætter dem. EU-projektet skal gøre kløften mellem studie og arbejde mindre og øge læringen, så den både bliver mere effektiv og forbereder de studerende endnu bedre til job bagefter.

Arbejdsbaseret læring

EU-projektet består af fire dele og skal gøre de studerende mere parate til job efter uddannelsen. Erhvervsakademiet har via såkaldt praksisnær forskning, der er en del af akademiets formål, udviklet den del af projektet, der handler om arbejdsbaseret læring.

- Det handler kort fortalt om at tage dele af den undervisningsplan, de studerende skal følge, og flytte den fra skolebænken og ud i virksomhederne. På den måde adskiller det sig fra den almindelige praktik, som også er en del af en erhvervsuddannelse, fordi der er klare undervisningsmål for de studerendes forløb i virksomhederne, forklarer underviser Anders Karkov, i en pressemeddelelse.

- På gastronom-uddannelsen har vi fokuseret på madspild, og de studerende sluttede forløbet af med et ophold hos Hotel Baltic, fortæller faglærer på EUC Syd Maiken Pabst.

Underviser på Erhvervsakademi Sydvest Anders Karkov og gastroeleverne fra EUC Syd foran Hotel Baltic i Sønderborg. Foto: EASV
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce