Annonce
Vejen

Et eksperiment med Hansen Jacobsens trold

I Månegudindens Eksperiment leger teaterbørnene med tanken om, at den berømte billedhugger Niels Hansen Jacobsen fik ideen til Vejens Trold en nat, da han havde en uhyggelig drøm om fremtiden. Foto: Søren Dippel
Studio 73 er havnet i en uhyggelig fremtid. Hvad er det i virkeligheden, Trolden i Vejen står og vejrer, spørger de.
Annonce

Vejen: Siden efteråret har 35 flittige unge skuespillere haft gang i et eksperiment, der involverer Vejens berømte billedhugger Niels Hansens Jacobsens trold.

Det er et teaterstykke, Månegudindens Eksperiment, som er skrevet af de to instruktører, manuskriptforfattere og komponister, Hanne Berthelsen og Susanne Hauberg, der forklarer, at stykket er blevet til i en leg med tiden – tidens kaos og tidens håb for fremtiden.

- Vi er i forskningens navn blevet rigtigt kloge. Eller er vi egentlig rigtigt kloge på det, der har betydning for, at livet kan leves? Hvorledes er det muligt, at vi, der er så ”rigtigt kloge”, kan se til, at så meget liv går til grunde på jorden, spørger de to forfattere.

Vi er i forskningens navn blevet rigtigt kloge. Eller er vi egentlig rigtigt kloge på det, der har betydning for, at livet kan leves?

Hanne Berthelsen og Susanne Hauberg, forfattere og komponister

Annonce

Uhyggelig drøm

I Månegudindens Eksperiment leger teaterbørnene med tanken om, at den berømte billedhugger Niels Hansen Jacobsen fik ideen til Vejens Trold en nat, da han havde en uhyggelig drøm om fremtiden. Så hvad er det i virkeligheden, som Trolden i Vejen står og vejrer?

Stykkets musikalske fortælling begynder der, hvor Niels Hansen Jacobsen vågner midt i en drøm. Det viser sig, at Månegudinden vil lave et eksperiment med menneskene. Hun er bekymret for, at livet på jorden vil forsvinde, fordi menneskene ikke passer på det.

Studio 73 har premiere på Månegudindens Eksperiment lørdag den 25. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce