Annonce
Navne

Et energiskabende foredrag med lokal oplægger

Torsdag den 27. februar holder Lars Sigurd Mortensen et energimættende foredrag på Hovedbiblioteket. Foto: Per Benny Paulsen

Esbjerg: FOF-Vest med forstander Gitte Flycht i spidsen arrangerer mange spændende foredrag og debataftner, men det sker ikke så tit, at oplægsholderen kommer fra Esbjerg. Det er dog tilfældet torsdag den 27. februar klokken 19.00 på Hovedbiblioteket, hvor Lars Sigurd Mortensen holder et energiskabende foredrag. Det handler kort sagt om at dreje fokus mod det, som skaber trivsel og glæde frem for det, der skaber negative følelser. For at gøre et sådant fokusskifte muligt, får tilhørerne nogle redskaber, som dokumenterbart kan fremme et menneskes psykiske sundhed og udvikling, lover oplægsholderen.

Lars Sigurd Mortensen har holdt mange foredrag og hjulpet en hel del mennesker med at få det bedre og er i øvrigt selv et meget energisk og vidende menneske med en Master i positiv psykologi. I Esbjerg er der mange som kender Lars Sigurd Mortensen som løber, og han danner i øvrigt par med den ottedobbelte vinder af Vestkystløbet, Kirsten Pettersson.

Det koster 165 kroner at høre foredraget.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce