Annonce
Regionalt

Et enkelt coronatilfælde sender Fanøs smittetryk tæt på kritisk grænse

Kun få kommuner i Syd- og Sønderjylland oplever et stigende smittetryk på trods af, at smitten stiger markant på landsplan. Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix
Der er igen registreret en stor stigning i antallet af personer med bekræftet coronasmitte det seneste døgn. Men Syd- og Sønderjylland går fortsat fri for store udbrud. En enkelt smittet på Fanø er dog nok til, at kommunen nærmer sig myndighedernes kritiske grænse for smittetryk.
Annonce

Covid-19: Længe har Fanø Kommune været et af de meget få steder i Syd- og Sønderjylland, hvor der ikke har været et eneste tilfælde af coronasmitte.

Det er der lavet om på efter en opdatering af smittetallene fra Statens Serum Institut torsdag. Opdateringen viser nemlig, at der nu er en enkelt smittet på øen.


Overordnet set går Syd- og Sønderjylland fortsat fri, og siden onsdag er der udover på Fanø kun sket små stigninger i Varde og Aabenraa Kommuner, mens Sønderborg, Kolding og Esbjerg alle oplever fald.


Da kommunens indbyggertal er meget lavt, betyder det, at smittetrykket per 100.000 borgere nu er helt oppe på 28,7. Sundhedsmyndighedernes kritiske grænse lyder på 30.

Smittetal

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er gårsdagens tal)

Varde: 3 (1)

Esbjerg: 19 (22)

Fanø: 1 (0)

Billund: 0 (1)

Vejen: 0 (0)

Kolding: 10 (11)

Haderslev: 2 (2)

Tønder: 2 (2)

Aabenraa: 5 (4)

Sønderborg: 8 (12)

Kilde: Statens Serum Institut

På landsplan er der igen sket en stor stigning, da der i alt er 317 nye bekræftede tilfælde af coronasmitte. Det er den højeste stigning siden den 8. april.

Overordnet set går Syd- og Sønderjylland fortsat fri, og siden onsdag er der udover på Fanø kun sket små stigninger i Varde og Aabenraa kommuner, mens Sønderborg, Kolding og Esbjerg alle oplever fald.

Det samme har Billund Kommune, som nu er helt uden coronatilfælde de seneste syv dage.

I hele landet er der fem flere indlagte end i onsdags, så der nu er 35 coronapatienter på de danske sygehuse. Fem af disse er på intensiv afdeling, og heraf er to i respirator. En enkelt person med covid-19 er død siden onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

To skiftet ud i Darum Menighedsråd

Kolding For abonnenter

Dybt skuffet socialdemokrat forlader kamp om at blive spidskandidat: Fik kun tre stemmer ved opstillingsmøde

Annonce