Annonce
Tønder

Flere hundrede vaccinationer: Et gratis stik på apoteket er populært

Torben Lund var en af de første, der blev vaccineret i Tønder. Han blev vaccineret af apoteker Helle Abildgaard. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
Siden apotekerne i Tønder og Løgumkloster åbnede for gratis influenza-vaccine til udvalgte grupper, er tilbuddet blevet benyttet flittigt. Apotekerne har i alt vaccineret 324 personer.
Annonce

Tønder/Løgumkloster: Et lille stik kan være ganske populært. Således er hele 324 borgere blevet vaccineret for influenza på Tønder Løve Apotek og Løgumkloster Apotek, siden apotekerne åbnede for tilbuddet den 1. november. Stikket er gratis for udvalgte grupper.

- Det er faktisk gået over alt forventning, lyder den umiddelbare kommentar fra apoteker Helle Abildgaard.

Det er første gang apotekerne i Løgumkloster og Tønder forsøger sig med gratis influenzavacciner til udvalgte grupper, og i det lys glæder Helle Abildgaard sig over antallet af brugere.

- Normalt skal sådan noget løbes igang, så jeg synes faktisk, det er rigtig, rigtig fint, fortæller hun.

Der er blevet uddannet i alt seks vaccinatører på de to apoteker. Tre stikker i Tønder og tre i Løgumkloster. De har både gennemgået teori og praksis og været til eksamen. De stikker under en læges ansvar og må kun vaccinere mod influenza.

Annonce

Flest gratis stik

En gruppe har været særligt flittig til at benytte muligheden på apoteket.

- Det er typisk den gruppe, som får det betalt af det offentlige, fortæller Helle Abildgaard.

Det gratis stik gives til borgere over 65 år, førtidspensionister, gravide og visse kronikere. Det har primært været ældre, der er blevet stukket.

Enkelte under 65 år har valgt at betale for stikket selv.

- Det er under 10 procent, fortæller Helle Abildgaard.

De to apotekers ansatte er blevet vaccineret og tæller i den betalende kategori.

Modtagelsen af apotekernes tilbud om influenza-vaccination betyder ifølge Helle Abildgaard, at man formentlig også næste år vil tilbyde influenza-vaccinationer.

Vaccinationerne tilbydes i denne omgang på apotekerne frem til den 15. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce