Annonce
Tønder

Flere hundrede vaccinationer: Et gratis stik på apoteket er populært

Torben Lund var en af de første, der blev vaccineret i Tønder. Han blev vaccineret af apoteker Helle Abildgaard. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
Siden apotekerne i Tønder og Løgumkloster åbnede for gratis influenza-vaccine til udvalgte grupper, er tilbuddet blevet benyttet flittigt. Apotekerne har i alt vaccineret 324 personer.

Tønder/Løgumkloster: Et lille stik kan være ganske populært. Således er hele 324 borgere blevet vaccineret for influenza på Tønder Løve Apotek og Løgumkloster Apotek, siden apotekerne åbnede for tilbuddet den 1. november. Stikket er gratis for udvalgte grupper.

- Det er faktisk gået over alt forventning, lyder den umiddelbare kommentar fra apoteker Helle Abildgaard.

Det er første gang apotekerne i Løgumkloster og Tønder forsøger sig med gratis influenzavacciner til udvalgte grupper, og i det lys glæder Helle Abildgaard sig over antallet af brugere.

- Normalt skal sådan noget løbes igang, så jeg synes faktisk, det er rigtig, rigtig fint, fortæller hun.

Der er blevet uddannet i alt seks vaccinatører på de to apoteker. Tre stikker i Tønder og tre i Løgumkloster. De har både gennemgået teori og praksis og været til eksamen. De stikker under en læges ansvar og må kun vaccinere mod influenza.

Annonce

Flest gratis stik

En gruppe har været særligt flittig til at benytte muligheden på apoteket.

- Det er typisk den gruppe, som får det betalt af det offentlige, fortæller Helle Abildgaard.

Det gratis stik gives til borgere over 65 år, førtidspensionister, gravide og visse kronikere. Det har primært været ældre, der er blevet stukket.

Enkelte under 65 år har valgt at betale for stikket selv.

- Det er under 10 procent, fortæller Helle Abildgaard.

De to apotekers ansatte er blevet vaccineret og tæller i den betalende kategori.

Modtagelsen af apotekernes tilbud om influenza-vaccination betyder ifølge Helle Abildgaard, at man formentlig også næste år vil tilbyde influenza-vaccinationer.

Vaccinationerne tilbydes i denne omgang på apotekerne frem til den 15. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Danmark

Nu må du købe fyrværkeri - men du skal vente lidt med at fyre det af

Annonce