Annonce
Læserbrev

Et intelligent forslag

Annonce

Læserbrev: I Altinget gør Jarl Cordua sig til talsmand for Regeringens hovmod står for fald, ligesom samme Jarl Cordua konkluderer, at arrogancen er skiftet fra blå blok til rød blok(Socialdemokratiet). Det er forhandlingerne om den nye Udligningsreform der har den store opmærksomhed, idet forhandlingerne foregår lige nu.

Jarl Cordua, der er en interessant kommentator at følge, blandt andet i Besserwisserne, gør meget for at fremhæve Venstre, hvor Jarl Cordua jo hører hjemme. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at Jarl Cordua interesser sig meget for min formand Kresten Thulesen Dahls rolle i forhandlingerne.

Udligningsreformen, og forhandlingerne herom, har fået mange tærsk i pressen, og i de involverede partier. Konservative og Liberale er smidt ud af forhandlingerne. De mange tærsk skyldes, at Regeringen ikke vil lægge tallene, der er udgangspunktet for at fastlægge en nøgle til fordeling, åbent frem. Dette har betydet, at diverse kommuner ikke forstår de endelige tals betydning for netop deres kommune.

Det har over år givet rigtig mange diskussioner, regeringer og kommuner iblandt. Måske helt uden grund?

DF’s formand, Kresten Thulesen Dahl, har i forbindelse med forhandlingerne så foreslået en model, der vil kunne fjerne stenene fra skoene. Kresten Thulesen Dahl har foreslået, at der opkræves ens kommuneskat i alle kommuner. Herefter fordeles den indkrævede skat ud til kommunerne, efter objektive kriterier. Der vil straks være en modstand mod dette grundet statens større indflydelse på kommunerne.

Det behøver der ikke at være, idet, når debatten er taget vedrørende hvilke måltal, der vægter med hvor meget, så er det for kommunerne gennemsigtigt, hvor meget, der skal tilflyde kommunekassen. Der vil være en debat om, hvor meget enkelte områder skal vægtes. Eksempelvis hvor mange flygtninge, og herunder hvor mange af flygtningene, der er i arbejde. Også her vil der kunne være en økonomisk motivation for at få de enkelte grupper i arbejde.

Der vil kunne være helt klare, og gennemsigtige måltal, og dermed vil et unødigt emne være taget af dagsordenen. For de enkelte byråd vil der ikke nødvendigvis være tale om nogen nævneværdig forskel, idet det jo stadig skal drøftes hvor, og hvordan byrådet vil prioriter, de til rådighed værende beløb.

Samme Jarl Cordua vil i indslaget gerne nedgøre Kresten Thulesen Dahl for ikke at tage medansvar i forhandlingerne, og generelt. Jeg mener, at Jarl Cordua fuldstændig mister jordforbindelsen med denne påstand, idet Kresten Thulesen Dahl med sit meget enkelte, og regelrette forslag til den fremtidige Udligningsreform tværtimod i den grad påtager sig et medansvar, og med et intelligent forslag viser vejen.

Kresten Thulesen Dahls store og anerkendte økonomiske overblik kommer også til gode i denne debat, og fortjener at blive vurderet med den positive indgangsvinkel, og ikke drukne i den almindelige partifnidder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce