x
Annonce
Læserbrev

Et intelligent forslag

Læserbrev: I Altinget gør Jarl Cordua sig til talsmand for Regeringens hovmod står for fald, ligesom samme Jarl Cordua konkluderer, at arrogancen er skiftet fra blå blok til rød blok(Socialdemokratiet). Det er forhandlingerne om den nye Udligningsreform der har den store opmærksomhed, idet forhandlingerne foregår lige nu.

Jarl Cordua, der er en interessant kommentator at følge, blandt andet i Besserwisserne, gør meget for at fremhæve Venstre, hvor Jarl Cordua jo hører hjemme. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at Jarl Cordua interesser sig meget for min formand Kresten Thulesen Dahls rolle i forhandlingerne.

Udligningsreformen, og forhandlingerne herom, har fået mange tærsk i pressen, og i de involverede partier. Konservative og Liberale er smidt ud af forhandlingerne. De mange tærsk skyldes, at Regeringen ikke vil lægge tallene, der er udgangspunktet for at fastlægge en nøgle til fordeling, åbent frem. Dette har betydet, at diverse kommuner ikke forstår de endelige tals betydning for netop deres kommune.

Det har over år givet rigtig mange diskussioner, regeringer og kommuner iblandt. Måske helt uden grund?

DF’s formand, Kresten Thulesen Dahl, har i forbindelse med forhandlingerne så foreslået en model, der vil kunne fjerne stenene fra skoene. Kresten Thulesen Dahl har foreslået, at der opkræves ens kommuneskat i alle kommuner. Herefter fordeles den indkrævede skat ud til kommunerne, efter objektive kriterier. Der vil straks være en modstand mod dette grundet statens større indflydelse på kommunerne.

Det behøver der ikke at være, idet, når debatten er taget vedrørende hvilke måltal, der vægter med hvor meget, så er det for kommunerne gennemsigtigt, hvor meget, der skal tilflyde kommunekassen. Der vil være en debat om, hvor meget enkelte områder skal vægtes. Eksempelvis hvor mange flygtninge, og herunder hvor mange af flygtningene, der er i arbejde. Også her vil der kunne være en økonomisk motivation for at få de enkelte grupper i arbejde.

Der vil kunne være helt klare, og gennemsigtige måltal, og dermed vil et unødigt emne være taget af dagsordenen. For de enkelte byråd vil der ikke nødvendigvis være tale om nogen nævneværdig forskel, idet det jo stadig skal drøftes hvor, og hvordan byrådet vil prioriter, de til rådighed værende beløb.

Samme Jarl Cordua vil i indslaget gerne nedgøre Kresten Thulesen Dahl for ikke at tage medansvar i forhandlingerne, og generelt. Jeg mener, at Jarl Cordua fuldstændig mister jordforbindelsen med denne påstand, idet Kresten Thulesen Dahl med sit meget enkelte, og regelrette forslag til den fremtidige Udligningsreform tværtimod i den grad påtager sig et medansvar, og med et intelligent forslag viser vejen.

Kresten Thulesen Dahls store og anerkendte økonomiske overblik kommer også til gode i denne debat, og fortjener at blive vurderet med den positive indgangsvinkel, og ikke drukne i den almindelige partifnidder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce