Annonce
forside

Et KB-koryfæ fylder 75

Hans Iver Lindorff fylder i dag 75 år. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Hans Iver Lindorff, Nordborgvej 9, Kolding, fylder onsdag 8. august 75 år.

"Med sportslig hilsen." Sådan afsluttes alle mails fra Hans Iver Lindorff, og sporten, i de senere år især fodboldsporten i Kolding Boldklub, har altid fyldt meget i hans liv. Hans Iver, som han hedder i daglig KB-tale, har netop fejret guldbryllup med sin hustru, Bodil, og har desuden glæde af to sine sønner, der begge spiller fodbold, og deres familier, der rummer tre børnebørn.

Hans anden familie holder til på Mosevej Sportsplads, hvor ingen opgaver er for små for ham. Han har styr på baner, spillercertifikater og kontingent, og han ordner beredvilligt alle former for praktiske opgaver i Kolding Boldklub. Som tidligere dommer er han altid klar til at trække i tøjet og puste i fløjten, og skal der findes folk til opgaver i klubben, er det Hans Iver, man henvender sig til.

Hans Iver Lindorff har haft en lang række tillidsposter i Kolding Boldklub, et enkelt år var han også formand, og det var ham, der i foråret med et kæmpestort benarbejde gik forrest, da der i en krisetid skulle vælges en ny bestyrelse i byens største fodboldklub. Hans Iver, der er født i Ødis, blev aktiv pensionist i 2008. Han var i mange år ansat i Post Danmark og sluttede sin erhvervskarriere hos HB Textil.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce