Annonce
Esbjerg

Et kig i mesterens mørkekammer

Den berømte krigsfotograf Jan Grarup inviterede 12 kursister indefor i sit univers i fire dage i Ribe. Foto: André Thorup

I fire dage har 12 personer haft mulighed for at komme lidt tættere på mesterfotografen Jan Grarup. På en fire dage lang workshop skubber den berømte fotograf deltagerne ud af deres sædvanlige riller og arbejdsmønstre. Derud hvor det gode fotografi bliver til.

Ribe: Jan Grarup er for fotointeresserede, hvad Christian Eriksen er for fodboldfans.

Derfor var det også lidt af et scoop, da mesterfotografen valgte at afvikle en workshop på fire dage i Ribe med plads til 12 deltagere.

- Jeg kender Jan, da han er kommet i min fotoforretning her i Ribe, hvor hans kæreste stammer fra. Vi har snakket sammen, og på et tidspunkt foreslog Jan selv, at vi skulle prøve at banke en workshop på benene, og den var jeg straks med på, fortæller Jens Jørgensen fra Ribe Fotocenter, der står bag workshoppen på Danhostel i Ribe.

Her har 12 deltagere i fire dage fået muligheden for at få et indblik i Jan Grarups arbejde, teknik og ikke mindst arbejdsmetoder.

- Fælles for deltagerne her er deres passion og kærlighed til foto. Det er det essentielle for at være med og få noget ud af det her. Jeg føler, at jeg på de fire dage kan nå at rykke alle, ligegyldigt hvor deres startniveau og udgangspunkt er. Det handler meget om at rykke grænser og at turde at fejle, når man træder ud over den kant, man er vandt til. man skal tage udfordringerne op, siger Jan Grarup.

Jan Grarup

Jan Grarup er 50 år og bor i Holbæk.

Han er en af landets mest anerkendte fotografer og har arbejdet for blandt andre Ekstra Bladet og Politiken og som freelancer.

Jan Grarup - Wikipedia, den frie encyklopædi

Jan Grarup har rejst overalt i verden og har vundet adskillige både danske og udenlandske fotopriser for sine billeder af katastrofer overalt i verden.

Han har udgivet bøger om sit arbejde og holder også foredrag og underviser.

Bent Nicolajsen fra Ribe følte, at han fik et spark bagi af Jan Grarup på workshoppen. Foto: André Thorup

Et spark bagi

De 12 deltagere kom fra hele landet, og der var både professionelle og amatører blandt dem.

En af dem sådan lidt midt imellem var Bent Nicolajsen på 51 år fra Ribe. Har arbejder til dagligt mest i Afrika, hvor han arbejdet med politiske processer og demokrati for partiet Venstre.

- Jeg har altid interesseret mig for foto og har taget billeder, siden jeg var en lille dreng. Jeg bruger det også i mit daglige arbejde, men det her er det tætteste jeg har været på at få professionel undervisning. Jeg så det som en spændende og unik mulighed for at komme tæt på en af de store i faget, og jeg må sige, at Jan har sparket os eller i hvert fald mig bagi for at sige det rent ud. Vi har fået opgaver på stedet, og vi har fået gennemgået og evalueret billeder, som vi havde taget på forhånd. Han har givet mig inspiration og noget at tænke over, blandt andet at man skal tænke utraditionelt og ikke have samme tilgang til alle opgaver, som man kan have tendens til, siger Bent Nicolajsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Indisk takeaway fik sur smiley

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce