Annonce
Kultur

Et lægeliv på kanten: Foredrag med Christian Bøving

Christian Bøving holder den 15. januar foredrag i Magion i Grindsted. Arkivfoto: Malene Wonsbek

Grindsted: Et lægeliv på kanten.

Sådan lyder overskriften på det foredrag, som Christian Bøving den 15. januar holder i Magion i Grindsted. Her vil han komme ind på hele sin livshistorie fra barndommen i et voldeligt hjem og til sin tid som læge og officer.

Christian Bøvings foredrag indeholder både humor og selvironi blandet med en god cocktail af dødelig alvor. Der vil være masser af stof til eftertanke og selvransagelse, og tilhørerne vil blive mindet om, at de skal huske at nyde og værdsætte det, de har, og de mennesker, de omgås i hverdagen.

Christian Bøving vil ligeledes komme ind på sin rolle i tv-serien Øen.

Foredraget finder sted onsdag den 15. januar klokken 19 i Magion. Det er Grindsted Husholdningsforenings aftenskole, der arrangerer foredraget, og derfor slipper medlemmer af foreningen med at betale 80 kroner i entre, mens alle andre må slippe en 100-lap. Der betales entré i døren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Tuk-tuk-fører stak af fra politiet

Sønderborg

Skøjtebanen genåbner

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce