Annonce
Tønder

Et lille smugkig: Fredag åbner den nye café på Schackenborg

Hvis vejret er til det, er det også muligt at sidde udendørs med udsigt til slottet. Foto: Matilde Bøjlund Andersen.
Schackenborg Slot er kommet i mål med renoveringen af Herskabsstalden. På fredag slår man dørene op for den nyrenoverede café, hvor der også er lokaler til selskaber og firmaarrangementer.

MØGELTØNDER: Fredag er stor åbningsdag på Schackenborg Slot, når den nyrenoverede Herskabsstald står klar. De fredede staldbygninger har været under nænsom renovering siden 2018 og er nu blevet omdannet til café, samt fest- og konference lokaler.

Men det er ikke kun Herskabsstalden, der åbner på fredag.

- Stalden åbner fredag, men det er samtidig også markeringen af, at slotshaven åbner. Så kan lokale og turister komme herind og gå en tur i de smukke omgivelser. Vi håber selvfølgelig, at de vil tage en kop kaffe også, mens de er her. Slottet og haven bliver dermed tilgængelig på en måde, som de ikke har været før, siger administrerende direktør for Schackenborg Fonden, Trine Jepsen.

Annonce

Det betyder, at man frit kan komme i slotshaven indenfor Herskabsstaldens åbningstider. Den vil have åbent alle ugens dage til kaffe eller frokost, mens der i fredag og lørdag også vil være mulighed for at få aftensmad.

- Vi glæder os. Det er ikke kun mig, men alle omkring Schackenborg. Det passer enormt godt ind i vores fortælling om, at vi gerne vil gøre det mere tilgængeligt, siger Trine Jepsen.

Herskabsstalden ligger i venstre side af slotshaven, og foran bygningen er der stillet havemøbler op, så caféens gæster kan nyde kaffen med udsigt til slottet, når vejret tillader det.

Se billederne af stalden i galleriet herunder:

Herskabsstalden på Schackenborg er blevet nyrenoveret og slår dørene op for første gang fredag den 11. juni.

Samarbejde med Wegner

Herskabsstalden var i gamle dage opholdsstedet for de royale- og adeliges heste, hvilket den nyrenoverede bygning stadig bærer præg af. Det ses blandt andet ved de gamle stalddørsgreb og de to bibelholdte hestestalde i caféområdet.

- Det har været vigtigt at få de gamle ting ind. Det er essentielt, at folk ikke er i tvivl om, hvad der har været her. Det måtte aldrig blive så moderne, at man ikke vidste, hvorfor man sad her. Det skal altid være i stedets dna, siger Trine Jepsen.


Det måtte aldrig blive så moderne, at man ikke vidste, hvorfor man sad her. Det skal altid være i stedets dna

Trine Jepsen, administrerende direktør Schackenborg Fonden.


Indretningsmæssigt er det dog en lidt mere moderne stil, der stadig har en historie med sig. Her har Schackenborg haft et samarbejde med Marianne Wegner, datter af Hans J. Wegner, der har været med til at udvælge møblerne til stedet.

Udover at være en ny attraktion, der kan stille de forbipasserendes appetit, så har bygningen også andre funktioner. Førstesalen er nemlig inddelt i to store rum, der er tiltænkt alt fra firmaarrangementer og møder til konfirmationer. Sidstnævnte er der allerede flere bookede af.

Det største lokale har plads til omkring 45 personer, og begge rum er forsynet med it-udstyr.

- Pludselig har vi en bygning, hvor vi kan afvikle nogle ting, og hvor der helt unikt er slottet som baggrund, siger direktøren.

Åbningstider

Cafeen i Herskabsstalden åbner på fredag, og vil derefter være åben i hele højsæsonen:

  • Mandag-torsdag: 11.00-17.00.
  • Fredag & lørdag: 11.00-21.00.
  • Søndag: 11.00-17.00.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce