Annonce
forside

Et liv med musik og dans er slut

Bjarne Bendstrup fra "Randi og Bjarne" er død efter kort tids sygdom død. Han blev 69 år. Arkivfoto: Timo Battefeld

Bjarne Bendstrup, Haderslev, er død. Han dannede et livslangt partnerskab med Randi Schmidt fra Randis Dans.

Man kan dårligt sige Randi uden også at sige Bjarne. Gennem en menneskealder har Randi Schmidt og Bjarne Bendstrup fra Haderslev nemlig dannet par - privat og i deres arbejdsliv. Et langt parløb med dans og musik er dog nu forbi. Bjarne Bendstrup er efter få måneders sygdom død i en alder af kun 69 år.

Meddelelsen om hans død offentliggjorde Randi på parrets Facebook-side ved 22-tiden tirsdag.

Beskeden affødte straks et hav af medfølende hilsner. Randi og Bjarne var og er nemlig en ægte sønderjysk institution. Tusindvis af børn og unge har i årenes løb lært at danse alt fra vals til hiphop hos Randis Dans, som har afdelinger i Haderslev og Sønderborg - og tidligere også havde afdelinger i Tønder, Kliplev, Bylderup-Bov, Guderup og Aabenraa.

Og endnu flere voksne har hørt og set den musikalske duo "Randi og Bjarne" optræde med deres partymusik ved fester fra den mindste lille flække i landsdelen til de store scener i København og Tyskland. Antallet af kilometer på den sorte vans tæller vidner om ufattelig mange timer på landevejene - for at komme ud at spille og danse.

Annonce

En vals for livet

Historien om Randi og Bjarne begyndte med en vals, da de var 14-15 år gamle. Siden blev det de to i et meget travlt liv med dans og showbizz. Bjarne selv spillede til sit første halbal allerede som 13-årig.

Egentlig skulle Bjarne Bendstrup have overtaget sin fars VVS-forretning, men hans hjerte brændte for biler og han blev derfor udlært som mekaniker. Havde han ikke mødt Randi, var han nok endt som autoforhandler, fortalte han for mange år siden til JydskeVestkysten. Interessen for biler og motorer bevarede han gennem hele livet, lige som alt, der havde med mekanik at gøre, optog ham. I starten arbejdede han som montør hos Brødrene Gram og hjalp med i Randis tøjforretning på Gravene. Det opgav han, da parret valgte at koncentrere sig om danseskolen og musikken.

Bas og trompet

Her var arbejdsfordelingen klar. Med sin tekniske snilde sørgede Bjarne for musikken, lyseffekter og udstyr, mens Randi tog sig af undervisningen. Sådan var det også, når "Randi og Bjarne" var på tour. Randi sørgede for sangen, mens Bjarne bag orglet akkompagnerede sin partner med venstre hånd og spillede trompet og saxofon med højre, mens bassen blev styret med fødderne.

Dagene har altid været travle for parret, der aldrig fik børn. Hele tiden var de på farten og i gang med dansen og musikken.

Der er ingen tvivl om, at der nu bliver stille i den store villa på Rosenbakken i det nordlige Haderslev. Det er ifølge en god ven af familien endnu for tidligt at sige, hvad der sker med danseskolen. Men foreløbig fortsætter den. Et står dog fast: det bliver ikke længere Bjarne Bendstrup, der ordner det praktiske og akkompagnerer Randi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce