Annonce
forside

Et Loddenhøj for alle

Læserbrev: Loddenhøj Strand har altid været alle borgernes strand. Om man er turist eller lokal borger, om man kommer for at sejle, surfe, gå tur eller bade, så har man altid haft mulighed for at benytte og nyde stranden. Ingen har haft flere rettigheder end andre, og ingen har kunnet gøre krav på mere end andre. Det er et rigtigt godt princip i det offentlige rum, for det eliminerer enhver strid om ejerskab og rettigheder.

Jollehavn Loddenhøj ønsker at bryde med det princip. De gør krav på en stor del af stranden til alene deres ærinde. Næsten 100 meter af den offentlige strand ønsker de at veksle til privat brug. De vil have en plads, som de betaler for til deres båd, og som ingen andre derfor kan gøre krav på. Det vil svare lidt til, at strandgæsterne kunne købe en plads for en sæson, som ingen andre kunne bruge. Det har naturligvis skabt en stor modstand med uvenskab og strid til følge.

Jollelauget ønsker, at byrådet godkender projektet og laver lokalplan for Loddenhøj. Men ligeså længe der ikke er skabt konsensus i lokalområdet omkring projektet, er det ikke klar til politisk behandling. Byrådet kan ikke skabe lokal opbakning, og hvis projektet bliver vedtaget på trods af lokal uenighed, så vedtager man også uenigheden som fast del af projektet. Revurderer projektet lokalt og se, om der findes en løsning, der tilgodeser alle parter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce