Annonce
Team Esbjerg

Ét mål den ene dag - hele 13 scoringer den næste dag - se videoen

Kristine Breistøl og Sonja Frey var to af Team Esbjergs allerbedste spillere i Champions League-sejren over Vipers Kristiansand - og succesoplevelsen var tiltrængt.

TEAM ESBJERG - CHAMPIONS LEAGUE: Så forskellige kan to håndboldkampe være.

I onsdags spillede Team Esbjerg-profilerne Kristine Breistøl og Sonja Frey langt, langt under vanligt niveau, da holdet noget skuffende måtte nøjes med uafgjort 23-23 ude mod Aarhus United.

I den kamp lavede Breistøl og Frey ét mål. Og det var endda tilsammen.

Lørdag eftermiddag i Aquarama i Champions League-udekampen mod norske Vipers Kristiansand var det så til gengæld en helt anden snak.

De spillede begge aldeles fremragende og havde en stor aktie i sejren og de to vigtige point, der sparker Team Esbjerg i den helt rigtige retning, når det handler om at nå en kvartfinale i den prestigefyldte klubturnering.

Breistøl scorede otte mål, hvoraf seks af dem blev hugget i de norske netmasker i anden halvleg, hvor håndboldkampe jo meget ofte bliver afgjort.

- Vi spillede en rigtig god angrebskamp, så det er vi selvfølgelig meget tilfredse med. Vi viste et fint niveau, og den slags giver selvtillid, mente Kristine Breistøl, der ikke var meget for at rose sig selv.

- Mange bød ind og tog en tørn, og det gjorde, at vi havde overskud. De (Vipers, red.) virkelig mere slidte, men rent personligt er det naturligvis også dejligt med en god kamp. Og så gjorde det selvfølgelig heller ikke det hele dårligere, at min familie var i hallen for at se kampen.

Annonce

Øvrige kampe

Lørdag blev der spillet to kampe mere i Team Esbjergs gruppe i hovedrunden i Champions League. Metz-Rostov-Don 23-20, FTC-CSM Bucuresti 33-23.

Det betyder, at gruppen føres af Metz med otte point. Team Esbjerg er på andenpladsen med seks point, mens Rostov-Don og Vipers Kristiansand har fem point. FTC og CSM Bucuresti står begge på tre point.

En hvirvelvind

Sonja Frey scorede fem gange, og den østrigske playmaker, der er noget af en hvirvelvind på de gode dage, bidrog udover målene med fart, pågåenhed og fine frispilninger.

- Sådan en kamp havde jeg bare brug for. Jeg havde ikke så meget selvtillid efter vores kamp i Aarhus. Det var en rigtig dårlig præstation, men den slags er bare glemt, når vi får sådan en start på Champions League i 2020, mente Sonja Frey.

Østrigeren tror på, at der ligger en del flere Champions League-point og venter på hende og holdkammeraterne.

- Hvis vi gør vores arbejde godt, kan vi spille op med de fleste. De har vi vist, og det vil vi også gøre alt for vise i fremtiden.

Og dermed blev et enkelt mål fra Breistøl og Frey i en lunken ligakamp til 13 scoringer i en fin Champions League-kamp.

Sådan forskellige kan to håndboldkampe være.

Kristine Breistøl, til venstre, er en af i alt seks norske spillere i Team Esbjerg. Og lørdag var det ikke helt dårligt at være norsk Team Esbjerg-spiller i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce