Annonce
Vejen

Et moderne Grimmsk eventyr kom frem i mørket

Som mørket og uhyggen sænkede sig omkring teatrets lille snurrige teaterscene dukkede - først Rødhætte og siden andre af Brødrene Grimms eventyrfigurer op i Det lille lille Turnéteaters forestilling "Om at blive ædt". Foto: Søren Dippel
Som en begivenhed i Trekantområdets festuge var Det lille Turnéteater inviteret til Vejen for at give give en forestilling "Om ikke at blive Ædt". 26 børn og ganske få voksne var torsdag med som tilskuere i mørket i den store sal i Vejen Bibliotek.
Annonce

Vejen: Det var lidt af en klassiker i en moderne forklædning, som børnene torsdag blev præsenteret for i den store sal i Vejen Bibliotek. Her var det Det lille Turnéteater ved Peter Holst, som ene mand gav en forestilling "Om ikke at blive Ædt", hvori nogle af figurerne fra Brødrene Grimms eventyr var med på rollelisten.

Som mørket og uhyggen sænkede sig omkring teatrets lille snurrige teaterscene, der var opbygget lidt på samme måde som en pop-up bog for børn, dukkede den søde og velopdragne Rødhætte op i rampelyset og blev kastet ud i et surrealistisk eventyr. Hun var blevet smidt ud hjemmefra, fordi hendes værelse skulle bruges til indretning af et motorcykelværksted.

Her er det Det lille Turnéteater med Peter Holst som dukkefører, der ene mand giver publikum en surrealistisk eventyrforestilling. Foto: Søren Dippel

Undervejs blandede også andre kendte eventyrfigurer sig i forestillingen som for eksempel Hans og Grethe, Rødhættes gamle bedstemor, den onde heks og ulven. På et tidspunkt fik vi også lov at møde selveste Kolds Hans og Askepot.

Annonce

Fokus på det tyske

Forestillingen er en del af programmet i Trekantområdets festuge, som på grund af coronakrisen blev aflyst i august, men som nu er blevet forlænget frem til december.

26 børn og ganske få voksne overværede Det lille Turnéteaters forestilling "Om ikke at blive Ædt". Foto: Søren Dippel

- Her har de syv biblioteker i Trekantområdet arrangeret nogle indslagene i festugen sammen. Det er sket på baggrund af fejringen af Genforeningen, hvor vi har besluttet, at vi med nogle af arrangementerne skulle fokusere på Tyskland, siger bibliotekar Claus Tornhøj med henvisning til Det lille Turnéteaters forestilling med figurer fra Grimms eventyr.

Peter Holst er ene mand om at drive Det lille Turnéteater. Han startede Det lille Turnéteater i 1990, og har siden produceret en lang række af forestillinger med udgangspunkt i fortælleteatergenren. Foto: Søren Dippel

Vejen Bibliotek har også budt på et tilsvarende arrangement for voksne - en litteraturaften og  et foredrag om at oversætte fra tysk til dansk.På baggrund af fejringen af Genforeningen har vi besluttet, at vi med nogle af arrangementerne skulle fokusere på Tyskland.

Claus Tornhøj, biliotekar


Forud for teaterforestillingen havde flere børnehaver også meldt deres deltagelse og bestilt billetter. Men de har siden måttet melde afbud. Til gengæld fik 26 børn og ganske få voksne lov at overvære Det lille Turnéteaters forestilling "Om ikke at blive Ædt".


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce