Annonce
forside

Et nyt apsi

Læserbrev: Kolding Byråd er blevet til et apsi, a prøver sa....... igen. Første sag, der faldt på gulvet, var Synoptikparken. Ikke engang Face Book, Apple, eller YouTube ville bygge i parken.

Outlet på Holmsminde blev efter en masse teatertorden ikke til noget. Højhusbyggeriet langs med Skamlingvejen og Kløvervej har ligget i mølposen siden 2008, så nu drømmer Kolding Byråd, at investorerne vil bygge boliger på havnearealerne.

"Jysk krejler og bondeparti", også kaldet Venstre, har virkelig vist sig fra den liberale side ved at sælge firmaerne på Kolding Havn. Ja - selv havneformanden, der også er medlem af byrådet for Venstre, "glemte" at informere sine kollegaer i havneudvalget. Om man nu også har investorerne klar til boligbyggeriet på Kolding Havn, melder historien ikke noget om.

De vise "fædre" i byrådet har været fremme med en "tørhavn" i Vamdrup, men her kan skibene jo ikke lægge til kaj.

Det har været fremme i dagspressen, at havnefirmaerne skulle flyttes til Fredericia Havn, men her har man takket pænt nej tak. De hjemløse firmaer på Kolding Havn har, efter min mening, kun Aabenraa havn tilbage, de kan flytte til. På vandrørene forlyder det, at man står med åbne arme for at modtage de hjemløse firmaer. Det giver arbejdspladser til Aabenraa og ikke til Kolding by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce