Annonce
Tønder

Et ordentligt knald: Fyrværker vil gentage nytårs-succes med fyrværkerishow

Kasper Grundt vil igen skyde det nye år ind i Mjolden. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Kasper Grundt fra Mjolden byder igen på et professionelt fyrværkerishow, når 2019 bliver til 2020. Det kommer til at foregå i hjembyen.

MJOLDEN: Borgerne i Mjolden og omegn kommer også i år til at kunne fejre nytår med et ordentligt knald.

Således vil bysbarnet Kasper Grundt, der i dag arbejder som festfyrværker, stå for et stort fyrværkerishow - præcis som han gjorde, da 2018 blev til 2019. Det skal ske i Mjolden på marken overfor Præstegårdsvej 1.

Kasper Grundt gentager blandt andet fyrværkerishowet, fordi det sidste år blev en pæn succes med god lokal opbakning.

- Der var omkring 250 mennesker, fortæller fyrværkeren, der også lægger op til en gentagelse, fordi han selv kan lide det og:

- At kunne give noget til andre folk, det er også en god glæde, fortæller han.

Annonce

At kunne give noget til andre folk, det er også en god glæde.

Kasper Grundt, fyrværker

I Frankrig og Spanien

Forud for årets fyrværkeri kan man støtte arrangementet ved donere et beløb. Kasper Grundt går ikke så meget op i, hvor mange penge, der gives.

- Det er ikke noget, jeg skyder højt efter, fortæller Kasper Grundt, der mere fokuserer på den støtte, donationerne er tegn på.

Sidste år fik han ikke dækket alle udgifterne til showet.

Kasper Grundt begyndte umiddelbart efter sidste nytårsaften som festfyrværker på fuld tid, og er ansat hos Højen & Magic Fyrværkeri i Holstebro. Det har givet forskellige oplevelser.

- Jeg har været ude at skyde i Frankrig, og så har jeg været ude at skyde i Pamplona nede i Spanien. Men ellers lidt rundt omkring i Danmark - hovedsageligt er det i Tivoli i København og sådan nogle steder, fortæller fyrværkeren.

Han vil med årets fyrværkerishow, som han regner med tager 12-15 minutter, vise nye kombinationer. Endnu har han ikke tænkt nærmere over, hvad showet skal byde på.

- Det er noget, jeg går i gang med nu her, når jeg lige har det hele på plads, siger han forud for nytårets show i Mjolden.

Nytårsfyrværkeriet koster en del, og Kasper Grundt tager gerne mod donationer. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Kasper Grundt har nu i et lille års tid arbejdet som festfyrværker på fuld tid. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Vejen

Imerco lukker i det nye år

Annonce