Annonce
Sønderborg

Et overflødighedshorn af bevægelse i fart og farver

Det er godt med en hjælpende hånd, når man roterer rundt oppe under loftet. Foto: Timo Battefeld

Gymnastikopvisning: Over 4000 sønderjyske gymnaster i alle aldre, former og kategorier er på gulvet i Humlehøjhallen denne weekend, hvor der er flere udøvere end bivånere.

SØNDERBORG: Mobilkameraerne snurrer på videofrekvens på tilskuerrækkerne, mens Vidar Gymnastiks minipiger i sort-hvide dragter og med røde hårbånd er på gulvet i Humlehøjhallen. Tiden er inde til forårsopvisningen, og det er så sikkert som amen i kirken, at når de små adrætte poder indtager halgulvet, så er forældre og bedsteforældre også til stede, for at se børnene sprælle og springe. De er let til bens og glade, men også nervøse, lyder det fra en energisk trio, Emma på ti år, Karonline på 11 og Sie på 12 år.

- Man bliver smidig af at gå til gymnastik og springe. Somme tider får vi fri fra skole, når vi skal til konkurrence. Gymnastik er sjovt. Vi kender hinanden, og er i god form, når der er idræt i skolen, fortæller de, efter at have været på gulvet.

- Der er mange, der går til gymnastik. Vi træner to gange i ugen. De bedste er på konkurrencehold. Opvisningen er kulminationen på vinterens træning. Pigerne her går i 3.-6. klasse og dyrker gymnastik på forskellige niveauer, fortæller leder Kim Christensen, der sammen med to andre teamledere sørger for, at pigerne lander rigtigt i springene, og at strabadserne på måtten afvikles, så ingen står i vejen for hinanden.

Annonce

Gymnastikopvisningernes højsæson står for døren og indledes med DGI Sønderjyllands store stævne i Humlehøjhallen, hvor et par tusinde tilskuere kommer for at se dobbelt så mange gymnaster på gulvet i weekendens løb. På landsplan deltager 132.000 gymnaster i diverse forårsopvisninger. Foruden de lokale foreningshold og efterskolerne deltager også fire lokalforeninger fra andre egne af Sønderjylland - Haderslev, Rødding og Aabenraa - i forårsopvisningen i Sønderborg.

Forårsopvisningen er et overflødighedshorn i bevægelse og farver.Foto: Timo Battefeld

Voksentid

- Gymnastikopvisningen er fra fredag til søndag aften. Her er 13 lokalforeninger og ni efterskoler på gulvet. Fredag aften var der opvisning til tyve minutter i elleve. Det er de voksnes aften, hvor de gode gymnaster viser, hvad de kan, uden nogen skal tænke på at holde øje med en masse børn. De bedste hold er dem, der har dyrket gymnastik længe, og mange kommer også for at se de dygtige efterskolehold, der har over 180 gymnaster på gulvet ad gangen, fortæller primus motor Lone Kaad Sørensen.

Udøverne er i aldre fra dem, der lige har lært at gå, til dem, der skal koncentrere sig om at holde sig på benene i en høj alder. Gymnastikken bidrager til at bevare den gode form og fysikken, og der er stort sammenhold og stolthed over det, der præsteres på gulvet. Det er et udstyrsstykke i farver og beklædning fra Vesterlund Efterskoles sorte dragter med orange snor om livet og springgymnaster i blåt til kongeblå badutspringere fra Ulkebøl. Springgymnasterne når højt op under loftet og modtager stort bifald. Der er i hallen gymnaster, der aspirerer til Verdensholdet.

- Her kommer mange bedsteforældre og ser deres børnebørn i løbet af weekenden. Der er 4150 gymnaster på gulvet i løbet af de tre dage. Der er noget at se på for enhver smag, siger Lone Kaad Sørensen.

Pigerne fra Vidar med det lettere kinesisk prægede antræk er på vej hen for at få noget at spise. De skal ikke bruge weekenden på at kigge på andre gymnaster, for søndag morgen sætter et dusin af dem sig i bussen og kører til Sæby for at give opvisning.

Vidars minipiger var koncentrerede fra først til sidst, selv om nogle af dem ikke selv var helt tilfredse med helhedsindtrykket.Foto: Timo Battefeld
Der er hjælp til at bevare orienteringen undervejs.Foto: Timo Battefeld
Springøvelser og koordinerede koreografiske øvelser blev overværet af et interesseret publikum.Foto: Timo Battefeld
Forårsopvisningen er kulminationen på vinterens træning.Foto: Timo Battefeld
Vesterlund Efterskole fra Give havde et stort hold med et varieret program på gulvet.Foto: Timo Battefeld
Vidars konkurrencegymnaster giver søndag opvisning i Sæby.Foto: Timo Battefeld
Vesterlund Efterskole i mørke dragter med orange snor om livet, mens springgymnasterne i blåt roterede rundt oppe under loftet.Foto: Timo Battefeld
Afpasningen af trinene før springet er af største vigtighed, så koncentrationen er stor.Foto: Timo Battefeld
Vidars piger kan både springe og løfte og bære, og de kender hinanden godt.Foto: Timo Battefeld
Det er ikke nogen afslapningsøvelse at give gymnastikopvisning, selv om nogen måske kunne få det indtryk.Foto: Timo Battefeld
Gymnastik er blevet et hit blandt ungdommen, der godt kan lide at bevæge sig.Foto: Timo Battefeld
Det er ikke altid med at bevare jordforbindelsen under en forårsopvisning.Foto: Timo Battefeld
Så er vi næsten landet og klar til at springe igen.Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce