Annonce
forside

Et rødt kort ændrede kampens gang

Da SønderjyskE 2 i lørdags spillede mod Kolding Håndboldklub 2 kunne de to hold i lange perioder skiftes til at være i overtal og undertal. Kampen var nemlig påvirket af mange udvisninger, der gjorde spillet svært for de begge hold.

SØNDERBORG: Det var i en kamp, der var særlig mærket af mange udvisninger og kort, at SønderjyskE 2 lørdag vandt over Kolding Håndboldklub 2 på udebane.

Kampens første 12 minutter fulgtes de to hold ad i point, men herefter begyndte SønderjyskE 2 så småt at ligge sig i føring.

Efter den jævnbyrdige start blev kampen dog sat på en anden kurs, da SønderjyskE 2 17 minutter inde i kampen måtte sende spiller Jacob Gade på skadestuen efter en tackling. Skaden kom, da Gade i et hopskud blev skubbet i brystet, hvilket også resulterede i et direkte rødt kort til den tacklende spiller fra Kolding Håndboldklub 2.

For det allerede ressourceramte Kolding-hold betød udvisningen, at holdet stod tilbage med kun to bagspillere.

Annonce


  • Kolding Håndboldklub 2- SønderjyskE 2: 26-32 (11-14)
  • Håndbold, 3. Division, Herrer
  • Topscorer SønderjyskE 2: Steffan Høi (9 mål)
  • Topscorer Kolding Håndboldklub 2: Dennis Villadsen

Usikkerhed og udvisninger

Det røde kort var langt fra det eneste kort, der blev uddelt i kampen, og de mange udvisninger satte pres på spillet.

- Man fik en følelse af, at dommerne ikke havde helt styr på det. Det blev lidt tøvende i angrebet og generelt en meget underlig kamp, siger SønderjyskE 2's træner Peter Nielsen.

Alligevel kom SønderjyskE 2 tidligt i anden halvleg op på en sikker føring, og selvom Kolding Håndboldklub 2 kom tæt på af flere omgange, førte holdet halvlegen igennem. Dermed endte kampen med en sejr på 32-26 til Sønderjyske 2.

Efter kampen er der hos begge holds trænere stor enighed om, at kampen også var mærket af en god indsats fra begge holds spillere.

-Langt hen af vejen kan vi være fint tilfreds med kampen i forhold til de forudsætninger, vi har som andethold. Drengene udviser en fantastisk moral og vilje til at spille sammen, siger Kolding Håndboldklub 2's træner Jimmi Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Kunstværk fra losseplads bør placeres ved kanoner

Politikerne i byrådet sagde tak for ideen, men til forslag og senere beslutning bliver det aldrig. Det hengemte kunstværk Telemuren kommer ikke til at stå på Markedspladsen, og begrundelsen er lige så rigtig, som den er åbenlys. Kunstværket er for stort og vil vende op og ned på de planer, der allerede ligger for den centrale plads i Aabenraas midte. Så langt, men ikke ret meget videre. Alle – i hvert fald langt de fleste – er enige om, at Telemuren skal fjernes fra lossepladsen i Sdr. Hostrup og komme til ære, værdighed og anskuelse igen. 12-13 års misrøgt af et kunstværk skal naturligvis slutte. Det er politikerne heldigvis enige om, og tilbage står blot spørgsmålet: Hvor skal den misrøgtede mur stå? GODE OG ENGAGEREDE borgere i Aabenraa kom med det forslag, at muren kunne placeres på Markedspladsen – altså tæt på, hvor den oprindeligt stod. Et anerkendelsesværdigt forslag, som blev taget så seriøst, at politikerne besluttede at behandle det. Forslaget var andet og mere end en fiks idé, det indeholdt substans, men ulemperne var trods alt for store. Eller rettere: Telemuren er for stor til Markedspladsen. DET GRUNDLÆGGENDE SPØRGSMÅL er altså stadig ubesvaret. Hvor skal kunstværket så placeres? Et område ved Arena Aabenraa har været bragt i spil, men jordbundsforhold gør, at den placering vil fordyre flytningen og opstillingen. Andre har foreslået, at Telemuren skulle sendes ud af byen og til andre dele af kommunen; det har sågar været foreslået at dele Telemuren i flere stykker, men andet end mere eller mindre seriøse strøtanker har der ikke været tale om. Et kunstværk hverken skal eller må splittes ad. Medmindre opsplitningen i sig selv er et kunstværk, og kunstneren er med på den idé. Det er hun ikke. At eksportere det til omegnsbyerne har kunstneren selv, Ulla Viotti, modsat sig. Tilbage er altså et nyt hjem for Telemuren i Aabenraa. DET OPLAGTE VALG synes at være området foran rådhuset, hvor et gammelt kanonbatteri allerede er placeret. Det forslag er for længst bragt i spil og synes lige nu at være det bedste. Af flere grunde: Dels fordi historie og kunst er et godt match. Dels fordi området er stort, hvilket betyder, at det 45 meter lange, fem meter brede og 1,8 meter høje kunstværk får den plads, værket har brug for. Det kommer ikke til at fylde uforholdsmæssigt meget. PLACERES TELEMUREN SOM nabo til kanonbatteriet, vil det tilmed kunne beskues dagligt af tusinder – om end på afstand – men Aabenraa vil vigtigst af alt få en turistattraktion mere. Kunstværket kaldes af kendere for betydeligt. Og med den vanvittige placering på en losseplads igennem mere end et årti rummer Telemuren samtidig en dramatisk historie. Ja, reelt en grotesk historie. Den slags har det med at lokke andre end kendere til. GOD SØNDAG

Annonce