Annonce
Haderslev

Et rensdyr på stylter var løs i gågaden

Lørdag eftermiddag kunne man i gågaden se byens højeste rensdyr og en julemand, som spillede på klarinet. De kommer igen søndag - og måske i en anden forklædning. Foto: Jacob Schultz
Julehyggen i Haderslev er blevet kritiseret for at være kedelig. Denne weekend kan man møde nogle langbenede rensdyr og engle i Haderslev.
Annonce

Haderslev: På en fugtigkold og grå lørdag eftermiddag i december er det rart at vide, at julen stadig er hjerternes fest. Det fik både de to- og firbenede fra Haderslev Politihundeforening at mærke, da de lørdag var på den årlige julevandring. 12 voksne, otte børn og et halvt dusin hunde travede sædvanen tro fra klubhuset på Norgesvej ned til den indre by - og her fik hundene en godbid hos Søstrene Grene, mens de tobenede kunne lune sig med varm kaffe, doneret af Skøtts Kaffebar:

- Ja, når min gode kolleger i Søstrene Grene er på banen, så må jeg det jo også, lød det fra Hans Skøtt, der ikke anede, at politihundeforeningen 14 dage før jul havde denne juletradition.

- Det er da hyggeligt.

- Og vi hygger os også, det har vi gjort mange år, en tur ned omkring dammen og tilbage til gløgg og æbleskiver, fortalte polithundeforeningens formand, Per Skytt Larsen.

De to og firbenede medlemmer af Haderslev Politihundeforening holdt kaffepause hos Skøtts Kaffebar på Gravene, da de var på deres årlige juletur. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Jagten på julehyggen

JydskeVestkysten mødte de to- og firbenede, da avisen lørdag eftermiddag gik på jagt efter julehyggen i Haderslev. I kulden og fugten var der langt mellem de handlende i gågaden, som i dagens anledning kunne møde et langbenet rensdyr og en julemand.

Haderslev Butikker havde nemlig fået tyske Himmel auf Erden til byen - en levende kunstudstilling, som bevægede sig gennem byen - blandt andet som engle på krykker. Blæst og regnen egnede sig dog ikke til fjer, så englene blev til en julemand og et rensdyr.

- Vi deles med Kolding om det, så de var i Kolding i formiddags og her i eftermiddag, og i morgen er det så omvendt, forklarede Christian Schulz fra Haderslev Butikker, der gør alt for at skabe julehygge i byens gader - med de midler, der er til rådighed.

Haderslev er blevet beskyldt for at være kedelig i julen. Det afviser Christian Schulz:

- Nogen mener, at vi skal have et lysshow som i Kolding, men det koster 1,5 millioner kroner, og hvem skal betale for det? Her hos os kan man køre gratis i kane med de små ponyer og med Lillefut, og så har vi som den eneste by vores egne syngende nissepiger. Hvad vil man have mere. Boderne, vi har, er svære nok at få besat.

Måske er det ikke så meget antallet af lys, boderne, musikken, den lille hestetrukne kane på jul eller nissepigerne, der skaber julestemningen, tænker journalist og fotograf, da de er hjemme igen. Måske er det snarere det at dele en glæde med andre, der varmer og spreder julehygge. Som et glædelig jul eller en varm kop kaffe og kiks.

De fleste butikker har gjort noget ud af deres juleudsmykning. Hos Chicken & Burger er der selvsagt en lysende burger i toppen af træet. Foto: Jacob Schultz
Det var råkoldt og fugtigt og ikke særlig mange mennesker i gågaden, da JydskeVestkysten lørdag gik på jagt efter julehyggen. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Det skal nok gå gutter

Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce