Annonce
Debat

Et skridt i den rigtige retning

Annonce

Den nye indkøbspolitik, som er blevet vedtaget af byrådet er et skridt i den rigtige retning, men vi er på ingen måde kommet i mål.

Der står blandt andet i indkøbspolitikken ”at kommunes leverandører, herunder entreprenører, er ansvarlige for, at underleverandører lever op til kommunens aftaler og de krav, der stilles til leverandører”.

Det er først gang, at der er kommet noget med om kædeansvar i Esbjerg Kommunes indkøbspolitik. Hvilket er positivt, men der er stadigvæk rum til forbedring.

Jeg mener, der mangler krav om lærlinge- og elevpladser i indkøbspolitikken. Vi har over 1000 unge i Esbjerg Kommune mellem 18 og 30 år, som er tilknyttet uddannelseshuset, uden at de er i gang med en uddannelse. Jeg mener ligeledes, at Esbjerg Kommune skal væk fra partnerskabsaftaler for lærlinge og i stedet for have sociale klausuler i vores udbud på f.eks. bygge og anlæg.

Jeg er selv ansat ved B og W Vølund i Esbjerg, da vi byggede ARC (Amager bakke) stillede Københavns Kommune krav om, at vi skulle ansætte otte lærlinge og elever i den periode, projektet skulle bygges.

Det, mener jeg også, er nogle krav, vi burde stille ved udbud i Esbjerg Kommune. Ved mindre udbud kan vi jo bede firmaerne om at dokumentere, at de har lærlinge/elever og ved større udbud forlange, at der oprettes nye lærlinge- og elevpladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce