Annonce
Trekantområdet

Et skridt nærmere: Kirke forskønnes og forstærkes med bronze

Citat, professor Bjørn Nørgaard: "Det er enhver billedhuggers fornemste drøm at få lov at lave en bronzeport". Det ønske opfyldes nu. Billedhuggeren har skabt Christianskirkens nye indgang, og lige nu monteres de enorme døre. Foto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Som omtalt forleden er Christianskirkens nye og flere hundrede kilo tunge bronzeportaler ankommet fra støberiet i Kina.

Der er officiel indvielse ved indgangen ved våbenhuset 12. januar, men allerede nu er arbejdet med at montere billedhuggeren Bjørn Nørgaards kunstværk i gang på Christiansvej - hvad Fredericia Dagblads fotograf fangede med linsen.

L. Østergaards Maskinfabrik i Fredericia står for de rammer, de store døre i ædelt metal ophænges i. Tømrerfirmaet Ussing i Sønderskov har også været involveret. Våbenhuset udvides ved samme lejlighed.

Annonce
Kunstværket indvies til januar og har været knap otte år undervejs. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce