Annonce
forside

Et slogan man kan være stolt af

Læserbrev: Kære medlemmer af byrådet i Tønder Kommune.

Jeg havde mine bange anelser, da jeg hørte om projektet for et års tid siden, det må jeg ærligt indrømme. Jeg tror, jeg tænkte noget i retning af: "Åh kære Gud, lad ikke byrådet klokke i det".

Et slogan er vigtigt, fordi det ikke bare er et destillat af en by eller en kommunes drømme og visioner for sig selv, det er også essensen af, hvad der gør et sted anderledes fra et andet sted. Og så er det en glimrende måde at gøre sig attraktiv overfor tilflyttere. Hvem husker ikke, hvor meget godt, der kom ud af "Randerledes" og "Aarhus - Danish for progress".

Og med "Rig på tur" har I ramt bulls eye. Der står sgu et slogan, man kan være stolt af.

Det ovenstående er naturligvis skrevet med en drivende sarkasme. For det første er der ikke nogen ved sine fulde fem, der skriver et læserbrev, hvis man er glad for noget kommunalt, og for det andet er der aldrig kommet noget godt ud af kommunale slogans.

Listen med kommuner, der har dyre forglemmelige slogans er nu blevet længere. Tak for det, byråd.

Jeg er med på, at man gerne vil fortælle en god historie om byen, og jeg er med på, at der er brug for gode historier for at få tilflyttere til.

Jeg er så bare af den gammeldags opfattelse, at man gør den slags ved at gøre en by attraktiv at bo i.

Hvis der er et hul i en vej, bør man lappe det.

Hvis der mangler arbejdspladser, bør man hjælpe til at skabe dem.

Dét bør være opgaven. Ikke at finde på et varmluftsholdigt slogan.

Og skulle der sidde en borgmester i en sloganløs kommune derude, der læser med, så har jeg et sloganforslag, du kan få kvit og frit: "Vi har intet slogan, vi passer vores arbejde".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce