Annonce
Speedway

Et stærkt kort: Jason Doyle og Holsted laver aftale

Jason Doyle bliver en del af truppen hos Holsted Tigers til 2020-sæsonen. Doyle er A-kører, og han skal erstatte Nicki Pedersen, hvis han bliver skadet eller må melde afbud. Doyle får dog som minimum to matcher, da han ellers ikke må deltage i en eventuel superfinale. Foto: Mikael Fritzon/Ritzau Scanpix
2017-verdensmesteren bliver en del af truppen hos ligaholdet Holsted Tigers i den kommende sæson.

Holsted Tigers har skrevet kontrakt med 2017-verdensmesteren Jason Doyle, som dermed har udsigt til at være afløser for Holsteds Tigers kaptajnen Nicki Pedersen.

- Det hører til sjældenhederne at to tidligere verdensmestre er på samme hold – og selv om de to verdensmestre med de danske regler ikke kommer til at køre sammen, er det med stolthed i stemmen, at jeg kan berette, at vi nu har to tidligere verdensmestre i truppen, siger holdleder Lars Munkedal fra Holsted Tigers.

Jason Doyle har tidligere kørt en del i den danske liga, hvor han startede med to sæsoner som B-kører for Team Fjelsted i 2012 og 2013. Siden rykkede Doyle op som A-kører og har som sådan kørt i alt otte matcher for henholdsvis Region Varde (fire matcher i 2014 og to matcher i 2015) samt Esbjerg (to matcher i 2019).

Som A-kører har Jason Doyles dårligste scorer i den danske liga været 10+3 point – og det var netop i en match på Moldow Speedway Arena, hvor Doyles direkte modstander var Nicki Pedersen – men da Doyle ikke længere kan møde Nicki Pedersen i den danske liga, ser Holsted frem til, at Doyle scorer over 10 point hver gang han skal ud at køre for klubben.

Jason Doyle resultater er rigtig flotte. Her er et udsnit:

• Individuel verdensmester 2017 • Deltaget i fem grandprix-sæsoner (2015-2019) • Har været i 23 grandprix-finaler • Vundet seks løb i grandprix-serien • Elite League Riders Championship 2015 og 2018 • Den Gyldne Hjelm i Pardubice 2018 og 2019 • Britisk holdmester 2019 (Swindon Robins), hvor Holsteds Rasmus Jensen også var med.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce