Annonce
Varde

Et svækket SIF Ansager-hold jagter to point på svær udebane

SIF Ansagers håndboldkvinder i 2. division skal jagte to point på en svær udebane i Odder for at komme væk fra stregen. Arkivfoto

Det er et svækket hold, der drager til Odder, når SIF Ansager søndag møder Odder Håndbold i en svær udekamp i kvindernes 2. division. En sejr kan sende SIF Ansager længere væk fra nedrykningsstregen.

Håndboldkvinderne fra SIF Ansager spiller søndag mod Odder Håndbold i 2. division. Her skal holdet komme ovenpå igen efter tirsdagens nederlag til Rækker Mølle i pokalturneringen i en kamp, der gik ud i forlænget spilletid.

- Vores målmand blev skadet mod Rækker Mølle og vi mangler to nøglespillere mod Odder. Det er et svært sted at spille, men pigerne vil være topmotiverede for at få revanche fra vores seneste møde med dem. Vi glæder os, siger cheftræner for SIF Ansager, Jens Ole Matthiesen.

SIF Ansager vandt i weekenden deres første kamp i 2019, da Vejle Håndboldklub blev besejret med 24-22. Sejren betød, at holdet nu har 8 point med to point ned til nedrykningsstregen.

- Vi har løftet vores niveau rigtig meget, hvilket vi viste mod et godt Vejle hold. Det var ikke en prangende præstation fra vores side, men vi var godt forberedt og kom godt fra start, siger Jens Ole Matthiesen.

Nu er modstanderen Odder, der har 11 point. En sejr til SIF Ansager kan derfor sende vestjyderne længere væk fra stregen og samtidig lukke hullet til holdene i midten af tabellen. - Kampen mod Odder er enormt vigtig, fordi vi skal spille om nogle vitale point. Rækken er meget tæt, og der er ikke stor forskel på top og bund. To sejre i de næste to kampe og vi er pludselig med i den sjove ende af tabellen, siger Jens Ole Matthiesen.

Kampen spilles søndag klokken 13:00 i Spektrum Odder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce