Annonce
Læserbrev

Politikere forklarer flytning af afdeling fra Grindsted Sygehus: Et sygehus til fremtiden

Læserbrev: Den 15. januar satte JV spørgsmålstegn ved fremtiden for Grindsted Sygehus. Det sker, fordi ledelsen på Sydvestjysk Sygehus i denne uge har anbefalet os politikere, at sygehuset skærper sin profil i fremtiden. Det er vores klare holdning, at vi som regionspolitikere har ansvaret for udviklingen af regionens sygehuse. Det er vigtigt, at det syddanske sundhedsvæsen giver både patienter og medarbejdere de bedst mulige vilkår – også om fem, ti og tyve år. For os at se, så vil forslaget om en ny profil kun understrege sygehusets rolle som en vigtig del af det syddanske sundhedsvæsen. Derfor har vi også enstemmigt godkendt forslaget i regionens sundhedsudvalg denne uge. I vores øjne er en ny profil for Grindsted Sygehus vejen frem, hvis vi skal kunne tilbyde et sygehus anno 2020. Tiden er simpelthen løbet fra det klassiske lille sygehus, der har sengeafdelinger og kun behandler lokalområdets borgere.

Kort fortalt har ledelsen på Sydvestjysk Sygehus foreslået os politikere at styrke sygehuset i Grindsted med flere specialiserede behandlinger og tilbud, der kan klares på samme dag. Udover neurorehabiliteringen og regionens friklinik, er planen at specialisere sygehuset endnu mere ved at flytte Arbejdsmedicinsk Klink fra Esbjerg til Grindsted. Samtidig forslås det at flytte det medicinske sengeafsnit i Grindsted til Esbjerg, der som akutsygehus har bedre rammer til at behandle patienter, som skal være indlagt i længere tid.

Vi glæder os over, at Støtteforeningen for SVS Grindsted bakker op forslaget. Foreningens formand Ivar Nørlund har ret i, at det netop er til patienternes fordel, at sygehuset tilpasses til fremtiden. Vi forstår selvfølgelig godt, at ændringerne kan skabe usikkerhed, men for os at se, så er det et udtryk for rettidig omhu, at vi tager stilling til sygehusets fremtid nu. Vi vil derfor gerne understrege, at medarbejderne selvfølgelig skal respekteres og inddrages i de ændringer, de vil komme til at opleve i deres hverdag. Det betyder, at vi – på medarbejdernes opfordring - har valgt at rykke flytningen af sengeafsnittet fra 1. april til 1. maj. Det ærgrer os dog, at forslaget i JVs analyse bliver sammenlignet med et sundhedshus. For os at se er der tale om to helt forskellige sundhedstilbud. Det er vigtigt at have for øje, at Grindsted Sygehus behandler patienter fra hele regionen i modsætning til sundhedshusene, der tager sig af borgerne i det lokalområde, de er placeret i. Vores fremtidsplaner for Grindsted Sygehus ligger faktisk i fin tråd med den udvikling, sygehuset har været igennem i den seneste årrække, hvor antallet af medarbejdere på sygehuset er blevet øget som resultatet af de beslutninger, vi har truffet i regionen.

Kort sagt: Det kræver sit at skabe et moderne sundhedsvæsen, og hvis ikke vi hele tiden har fokus på at udvikle sygehusene, så løber tiden fra dem. Derfor mener vi også, at den kursændring, vi sætter gang i med tilpasningen af tilbuddene i både Esbjerg og Grindsted, er både rigtig og vigtig - både for patienter og medarbejdere på fremtidens sygehus i Grindsted.

Annonce
Poulk Erik Svendsen (S) og Kristian Nørgaard (V), formand og næstformand i Region Syddanmarks sundhedsudvalg, mener, at man har sat gang i en rigtig kursændring for Grindsted Sygehus. Collage
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce