Annonce
Sport

Et teoretisk håb om førstepladsen

SønderjyskE møder Herning tirsdag klokken 18. Foto: Jacob Schultz

OPTAKT: SønderjyskE har stadig et teoretisk håb om at snuppe grundspillets førsteplads, men det må siges at være ganske matematisk. Det kræver en sejr i tirsdagens udekamp mod Herning samt sejre i de sidste to kampe mod netop metalligaen nummer et, Rungsted, på udebane og Esbjerg Energy på hjemmebane.

Rungsted skal tabe sine tre kampe, men SønderjyskE kan som nævnt selv tilføre dem det ene nederlag. Tirsdag er Rungsted kæmpefavorit mod bundholdet fra Odense, og i sidste runde møder Rungsted et andet bundhold, Herning.

Så SønderjyskE må nok indstille sig på andenpladsen og så ellers et godt afsæt til slutspillet. Tirsdagens modstander er hele 21 point efter sønderjyderne i tabellen, men har formået at spille lige op med SønderjyskE i sæsonens hidtidige kampe.

Begge hold har vundet to kampe. Herning vandt sæsonens første møde med 3-2 i Vojens på en scoring i overtid, mens SønderjyskE fik en sejr på 4-3 i Herning efter straffeslag i det seneste møde.

De øvrige to kampe i Vojens er endt med henholdsvis hjemmesejr på 3-1 og en Herning-sejr på 4-1.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Hovborg har fået sin egen øl

Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce