Annonce
Billund

Et værdigt ældreliv!

Ann Charlotte Vilstrup. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce

Læserbrev: Når jeg ser TV2's dokumentar om omsorgssvigt på plejecentre i Aarhus og Randers, bliver jeg forfærdet over at se mennesker, der efter et langt og virksomt liv nu har brug for fællesskabets omsorg, blive mødt respektløst og uværdigt. Det burde ikke kunne ske!

Det er ganske enkelt mangel på empati og relationskompetence, når en medarbejder i en daginstitution tager hårdt fat i børnene, eller plejepersonalet nedgør demente borgere.

Kvalitet i omsorgsarbejdet handler om relationer, faglighed og rammer.

Den lokale ledelse, medarbejdere og forvaltningen har et stort ansvar, og i sidste ende er det kommunalbestyrelsens og borgmesterens ansvar, at vi har det ældreområde, som vi ønsker og som borgerne fortjener.

Jeg tror ikke, at nogen kommune kan være sikker på, at aftenens udsendelse ikke kunne være optaget hos dem. Men vi skal gøre alt, hvad der står i vores magt for, at vi ikke i fremtiden ser tilsvarende optagelser.


God ældreomsorg skal løbende drøftes og udvikles i samarbejde med borgere, pårørende og ansatte, det skal vi også sikre sker i Billund Kommune.


Mange dygtige, pligtopfyldende og omsorgsfulde medarbejdere bliver ramt, påvirket og sat i bås af nogle uheldige eksempler. Der skal kun et æble til at fordærve kurven!

Omvendt er det også vigtigt, at de uheldige eksempler kommer frem og ikke bliver fortiet.

Det er ikke tiden til at pege fingre, men at tage et fælles ansvar.

Har medarbejderne og ledelsen den rette faglighed, bruges der fortsat for megen tid på dokumentation, hvordan arbejder man med en positiv kultur, hvordan styrker man omsorgen? God ældreomsorg skal løbende drøftes og udvikles i samarbejde med borgere, pårørende og ansatte, det skal vi også sikre sker i Billund Kommune.

Vi skal have en fælles vision for, hvordan ældrelivet skal leves og kunne stole på, at når vi har allermest brug for hjælp og omsorg, så får vi det.

Den følelse, vi sidder tilbage med nu, skal bruges til, at vi gør det bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce