Annonce
Sport

Etisk fodboldråd diskuterer Tyrkiet og Zanka-sag

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Et nyt etisk udvalg skal diskutere fodboldens etiske dilemmaer og har også talt om Mathias "Zanka" Jørgensen.

Det skal være muligt for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) at skride ind, når fodboldspillere kommer i klemme i politiske sager i deres europæiske klubber.

Det mener Birgitte Ladefoged, der er formand for Etisk Udvalg, der er et nyt udvalg, der skal være sparringspartner for ledelsen i Dansk Boldspil-Union (DBU).

20. oktober kunne man se Mathias "Zanka" Jørgensen være iført en opvarmningstrøje med et budskab om støtte til Tyrkiets militær, der havde indledt en offensiv mod kurdiske styrker i Syrien.

Birgitte Ladefoged, der har titel af Vice President HR i Danfoss, fortæller, at det nye etiske udvalg har debatteret flere emner - såsom at tyrkiske landsholdsspillere i en landskamp gjorde honnør, hvilket kunne tolkes som en hyldest til militæret.

- En ting, som vi også drøftede i udvalget, i forhold til Tyrkiet var, at de tyrkiske landsholdsspillere gjorde honnør i forbindelse med to kampe.

- Det er en sag, som Uefa kigger på, og vi har bedt DBU holde os løbende opdateret, siger Birgitte Ladefoged.

Hun mener, at Uefa burde have bemyndigelse til at skride ind over for nationale ligaer i klubregi i den slags sager.

- Uefa kan gå ind og køre en sag, når det er et landshold. Men når det er den nationale liga, som det er i forbindelse med Zanka-sagen, så kan Uefa ikke gøre noget. Det er to forskellige sager, hvor politik og fodbold bliver blandet sammen.

- Det ville være rigtigt godt, hvis Uefa også kunne skride ind over for klubber. Man kan håbe på, at den nationale liga kigger på, hvad Uefa kommer frem til, siger hun.

Birgitte Ladefoged forklarer, at Mathias "Zanka" næppe har kunnet agere på anden vis, end han endte med at gøre.

- Vi ser ikke, at vi har grundlag for at sige, at han kunne have handlet anderledes. Det er en rigtig svær situation for ham at være i på det tidspunkt.

- Han har også selv udtalt, at han skulle tage en beslutning her og nu. Skal man tage trøjen på, eller skal man ikke?

- Men vi vil drøfte i Etisk Udvalg, hvad man kan gøre i de situationer, siger Birgitte Ladefoged.

Hun forklarer, at Etisk Udvalg er et uafhængigt udvalg og har påtaget sig en rolle i at skabe de bedste rammer for dansk fodbold. Udvalget kan komme med anbefalinger og indspil til DBU.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Kolding

Uheld skabte massiv kø ved Kolding

Annonce