Annonce
Debat

EU har taget danskerne ved næsen

Morten Messerschmidt

EU: Danskernes skattekroner flyder i en tiltagende lind strøm ned i lommerne på borgere fra andre EU-lande i form af SU, børnepenge, dagpenge og kontanthjælp.

Pengestrømmen illustrerer på grotesk vis, hvordan vi er blevet taget ved næsen af EU-systemet.

For aldrig nogensinde er danskerne jo blevet spurgt ved nogen som helst afstemning om EU-anliggender, om vi overhovedet vil acceptere et EU, der tager vores penge og fordeler dem som sociale ydelser til borgere i andre EU-lande.

EU-Kommissionen har ligefrem udarbejdet en oversigtsrapport over EU-borgeres rettigheder land for land. Det gælder selvfølgelig i princippet også danskernes rettigheder i andre lande – men man behøver jo ikke at være raketforsker for at vide, at en rumæner kan leve godt og længe af dansk SU eller børnepenge, mens det omvendte ikke ligefrem er tilfældet.

I mine – og Dansk Folkepartis – øjne er det både forkert og urimeligt, at EU og EU-domstolen skal afgøre, hvornår danske velfærdsydelser, finansieret af danskerne, skal udbetales til EU-borgere bosiddende i andre europæiske lande. Her er naturligvis tale om beslutninger, som det kun tilkommer Folketinget selv at træffe.

Derfor har vi i Dansk Folkeparti genfremsat et beslutningsforslag i Folketinget om at indføre et dansk velfærdsforbehold i EU – på linje med vore øvrige forbehold. Den danske regering bør i EU forhandle sig frem til et forbehold, der lyder således: ”Uanset bestemmelserne i traktaterne kan Danmark opretholde egen lovgivning om tildeling af sociale ydelser.”

Den konkrete anledning er, at EU nu er på vej med nye dagpengeregler, der vil sætte hele det danske dagpengesystem under pres. Men dagpengereglerne er blot ét af mange eksempler på, at danske regler og optjeningsprincipper gang på gang overtrumfes af EU-lovgivning – selv om danskerne aldrig er blevet spurgt om det.

Regeringens og Socialdemokratiets modstand over for EU’s indgreb i vores sociale ydelser er hidtil faldet slattent til jorden. Derfor kan de EU-venlige partier passende understrege, at vi danskere naturligvis selv skal bestemme over vores sociale ydelser, ved at stemme ja til vores forslag om et nyt velfærdsforbehold. Alt andet vil være en opbakning til EU’s nuværende, urimelige praksis.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce