Annonce
Læserbrev

EU-idioti

Læserbrev: EU kan ikke blande sig i vores socialpolitik. Det har vi hørt fra politikere.

Alligevel har EU-borgere fået ret til at få fingrene i den danske statskasse til børnepenge og andre sociale ydelser.

Danske politikere har også lovet danskerne, at EU ikke kan blande sig i vores udlændingepolitik. Nu har EU-Domstolen afsagt en kendelse, der betyder, at tusinder af tyrkiske familier kan få familiesammenføring i Danmark.

Med hustruer og børn vil det kunne resultere i en tilgang af yderligere 20.000-30.000 tyrkiske statsborgere i det danske samfund.

Vi må og skal sætte hælene i over for EU-Domstolen, der opfører sig som om det var EU’s forenede stater og fjerner de enkelte landes ret til selvbestemmelse.

Folketinget skal stå fast på Danmarks ret til selvbestemmelse og nægte at følge EU’s arbejde med at undergrave det danske samfund.

Alternativt må vi følge England ud af et EU, der mere og mere udvikler sig til en forbundsstat.

Nye Borgerlige med Pernille Vermund i spidsen er den bedste farbare vej for at stoppe dette EU-diktaturlignende system.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce